Groot onderhoud Amersfoortseweg in 2010

25 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De staat van het wegdek is zo slecht dat onderhoud dringend nodig is. Het gedeelte wat een nieuw wegdek krijgt ligt tussen het kruispunt tot aan het gedeelte waar de huidige klinkerbestrating overgaat in asfalt.

DOORN - De gemeente hield maandag een bijeenkomst in de Koningshof. Daar werden winkeliers en bewoners geïnformeerd over de plannen voor een nieuw wegdek op de Amersfoortseweg.

door Rob Verbraak

Oorspronkelijk was de planning om deze werkzaamheden nog dit jaar uit te voeren.

Maar na overleg met de Federatie Doornse Ondernemers is besloten om de werkzaamheden te starten in april.

In die periode is het een relatief rustige tijd voor de winkeliers en de overlast zal dan voor hen zoveel mogelijk beperkt blijven.

Naar verwachting nemen de werkzaamheden circa zes weken in beslag. Gedurende die periode zal in overleg met de uitvoerende instantie, de gemeente en de betrokken winkeliers, voor gezorgd worden dat de bevoorrading van de winkels gewoon doorgang kan vinden.

Nadat de huidige bestrating is verwijderd wordt er een asfaltlaag aangebracht.

Daarop komt een zogenoemde street print, die gelijkt loopt met het nieuwe wegdek wat vorig jaar is aangelegd op de Dorpsstraat. De bedoeling is dat zo het dorpse karakter gehandhaafd blijft.

Omleidingen

Het gedeelte waar het nieuwe wegdek komt is gedurende de gehele periode afgesloten voor doorgaand verkeer.

Om het drukke verkeer in goede banen te leiden komen er diverse omleidingsroutes.

Verkeer vanuit Wijk bij Duurstede richting Amersfoort wordt omgeleid via Cothen en de A12. Verkeer vanuit Leersum richting Amersfoort moet via de rotonde in Leersum naar Amersfoort en het verkeer vanuit Driebergen kan via de A12 verder.

Voor het lokale verkeer komt er een omleiding via de Berkenweg en de Willem de Zwijgerlaan vice versa.

Bijeenkomst

In februari houdt de gemeente een tweede bijeenkomst. Winkeliers, bewoners en andere direct betrokkenen krijgen een uitnodiging om bijgepraat te worden over de laatste stand van zaken.

advertentie
advertentie