Klankborden over gemeentekantoor

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Toen eind maart de motie van de VVD werd aangenomen over de vorming van een klankbordgroep zijn verschillende mensen benaderd. Uiteindelijk is een groep van 10 mensen gevormd. Naast Van Lunenberg en Onstein zijn Lia de Bruyn, Marcel van Amersfoort en de heer Braak als bewoners van Doorn opgenomen in de klankbordgroep. Verder zit Doornaar Ed Rintel als representant van de vereniging Leefbaar Doorn in het groepje. Buiten deze Doornse vertegenwoordigers zijn ook Ellen van der Plas van de Woonadviescommissie, Marjan Tijs van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Fons Asselbergs als specialist op het gebied van de Stichtse Lustwarande en meneer Johan de Haan van Atelier Rijksbouwmeester opgenomen in de groep die meepraat over het te bouwen gemeentekantoor in Doorn.

‘Verkeer en uiterlijk zijn belangrijk’ DOORN - De klankbordgroep die meepraat over het nieuwe gemeentekantoor is inmiddels twee keer samengekomen. De groep, bestaande uit verschillende belanghebbenden en deskundigen, ontmoette elkaar dinsdagavond weer. Volgens Frank van Lunenberg, bewoner van Doorn, en Ad Onstein, van de FDO, zijn het uiterlijk en de verkeersstromen belangrijke punten van aandacht.

door Paul Nolens

Frank van Lunenberg woont aan de Schoollaan en ervaart het meepraten over een dergelijk project als ‘een positieve verrassing’. ,,Kritiek leveren is altijd erg makkelijk. Nu kreeg ik de kans om mijn zegje te doen over zoiets groots. Die kans heb ik aangegrepen. Dinsdagavond was voor mij de eerste keer dat ik aanwezig kon zijn bij de vergadering van de klankbordgroep. Ik heb het als positief ervaren.”

Van Lunenberg heeft met name bedenkingen over de verkeersstromen die zullen ontstaan als er 200 ambtenaren aan het werk gaan in het centrum van Doorn. ,,Daar is dinsdag uitgebreid over gesproken. Het is een zorg die eigenlijk bij iedereen wel leeft. Als er geen goed logistiek plan komt wordt dit een groot fiasco. Wij praten met elkaar over verschillende mogelijke oplossingen. Natuurlijk is het uiterlijk ook een belangrijk punt van aandacht. Daar heeft iedereen zo zijn eigen visie op. Past een dergelijk gebouw dat grotendeels uit glas bestaat wel in Doorn?”

Ook Ad Onstein van de FDO heeft een positief gevoel bij de klankbordgroep. ,,Het is een diverse groep met mensen die weten waarover ze praten. Ik ga ervan uit dat er naar ons geluisterd wordt als er iets uit deze groep komt.” Onstein vindt het voor de Doornse ondernemers die hij vertegenwoordigt een goede zaak dat het gemeentekantoor er komt. ,,Voor de middenstand betekent het dat er meer potentiële klanten in het dorp werken. Wij hopen wel dat het gemeentekantoor in combinatie met het centrumplan wordt gerealiseerd en dan met name op het gebied van parkeervoorziening.”

u Op 14 juli vergadert de klankbordgroep verder.

advertentie
advertentie