Harleyclub was geweldige gast

18 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Nijhuis: ,,In 2007 was er al het eerste contact met vertegenwoordigers van de Nederlandse Harley Davidsonclub. Ze zochten een locatie waar ze een feest konden organiseren in het kader van 750 jaar Amersfoort en waren bij ons terecht gekomen.’’ Dekker vervolgt: ,,De club is tegenwerking gewend, omdat ze onmiddellijk in verband worden gebracht met de Hells Angels. Men heeft leren leven met dit imago en heeft onze medewerking enorm gewaardeerd. Bij dergelijke evenementen wordt bij binnenkomst iedereen geregistreerd. Elke man of vrouw en elke motor krijgt een controlebandje, alles is heel goed geregeld.’’

Omvangrijke organisatie is perfect verlopen LEERSUM - Het terrein van Landgoed Molecaten Ginkelduin was in het weekeinde van 6 en 7 juni veranderd in één groot motorpark. De eigenaren van circa 1300 Harley Davidsons in alle mogelijke modellen hadden voor twee dagen de regie overgenomen. Al deze motorliefhebbers waren lid van de wereldwijde Harley Davidsonclub. Robert-Jan Nijhuis en Jan Willem Dekker, managers van Ginkelduin, vertellen over het perfect verlopen festijn.

door Jan Meijer

Het organiseren van een dergelijk festijn kan niet zo maar. ,,We moesten vergunningen aanvragen bij diverse instanties, zoals Provinciale Waterstaat en natuurlijk de gemeente. Daar was men aanvankelijk ook wel huiverig, maar we hebben in een aantal gesprekken begrip kunnen creëren en kregen alle benodigde vergunningen: voor drank en horeca op het terrein en voor de ride-out op zondag. We moesten maatregelen voor de veiligheid nemen en ook het calamiteitenplan was op orde,’’ aldus de beide managers. EHBO werd geregeld, extra toiletwagens geplaatst en tien extra beveiligers werden ingezet. ,,Na overleg met politie en brandweer, de GHOR en bureau handhaving kon het evenement definitief worden gehouden. Het is vlekkeloos verlopen, er is niets gebeurd. Er was weerstand van enkele maatschappelijke organisaties, maar hebben alleen maar positieve reacties gehoord. Ook van de gemeente - die verdient een pluim - want bij controle van het geluidsniveau bleek alles te kloppen en na 24.00 uur was er geen muziek meer.’’

Het was allemaal best spannend. Er kan zo maar iets gebeuren wat ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet is voorzien. Saillant voorval: Een Connexxionbus had op de rotonde olie gelekt. Nadat daardoor een motorrijder was onderuit gegaan kocht men kattengrit bij AH om de plek weer veilg te maken. ,,We hebben bewezen dat we iets van deze omvang aankunnen. Daar zijn we best trots op,’’ aldus Nijhuis. ,,En niet alleen ons park heeft er de vruchten van geplukt, want de motorclub heeft ook onderdak gevonden in hotels in Maarsbergen, Overberg en Veenendaal. En de Leersumse ondernemers hebben ook een graantje kunnen meepikken, gezien de volle parkeerplaatsen bij de diverse restaurants,’’ vult Dekker aan.

Het karakteristieke ‘pruttelgeluid’ van de Harley Davidsons tijdens de ride-out op zondag was de bekroning van een unieke gebeurtenis. De managers van Ginkelduin kijken tevreden terug op deze happening, die wat hun betreft best een vervolg mag krijgen.

advertentie
advertentie