Jeugd kent geen plankenkoorts

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De begeleiding van de twaalf leden grote jeugdgroep is in handen van Inge Nietveld, Jonna van de Waerdt, Frouke Zwolsman en Marcel Bruijne. Frouke van Spanje: ,,We vonden een stuk waarin ze allemaal op het toneel kwamen en zijn al in oktober begonnen met de repetities.’’ De lange voorbereidingstijd wierp zijn vruchten af, want met slechts kleine haperingen - professioneel opgevangen door soufleusse Jetske Dekker - werd de vaart er vanaf het begin tot het einde erin gehouden.

Darthuizer Jeugdtoneel met volwassen stuk LEERSUM - De Darthuizer Toneelvereniging heeft sinds vorig jaar weer een jeugdafdeling. Met de opvoering van ‘Lonnie Lou laat zich niet pakken’ van Bas Bruinsel bewees de jeugd een dergelijk volwassen stuk aan te kunnen. Zonder zichtbare plankenkoorts werd het publiek vermaakt.

door Jan Meijer

De jeugd liet zien dat ze typetjes kunnen spelen. Larissa Vogt en Marieke Zwolsman als moeder en dochter Driehoog persifleerden de ‘geneugten van het kamperen’ perfect. Het drietal bakvissen die door Juliëtte Jonkers, Vicky Dorhout Mees en Jomi van de waerdt werden gespeeld lokten regelmatig lachsalvo’s uit. Machteld Hop was de wanhopig naar anonimiteit zoekende popster Lonnie Lou.

Met behulp van de campinggasten, onder leiding van de kakkineuze mevrouw Snobs en haar man Leonard - rollen van Chaline van Bruijnsvoort en Stefan Zwolsman - werd Lonnie Lou uit handen van de sensatiejagers Bennie Bloem (Thomas Hak) en Frits Flits (Stan Dorhout Mees) gehouden. Dat lukte ondanks de steeds tot mislukken gedoemde plannen van Pieter Vliegvlug (Christiaan Breunese). Een grappig plat pratende campinghouder Peerdeman weet op tijd te voorkomen dat Lonnie Lou wordt ontvoerd. Eind goed, al goed .

advertentie
advertentie