Ameronger schrijft ‘Zon, zee en zure wijn’

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Van Lankeren verteld over zijn passie voor het schrijversvak en Frankrijk. ,,Al heel lang schreef ik teksten voor songs en optredens, en enkele kinderboeken. Al in de tijd dat ik griffier bij het Kantongerecht en daarna advocaat was. Mijn zus was geëmigreerd naar Rennes le Chateau, om een toeristische accommodatie te starten. Ik ging daar helpen en ben uiteindelijk twee jaar in die regio blijven wonen. De interessante omgeving en de leefwijze van de bevolking hebben mij tot deze roman geïnspireerd. Rennes le Chateau komt voor in de Da Vinci Code en in werken over de Heilige Graal. Kortom: historie genoeg in dit gebied aan de kust en bij de Pyreneeën.

AMERONGEN - Ameronger Rob van Lankeren (48) heeft onlangs zijn eerste roman voltooid en uitgegeven. Het is een levendig, soms hilarisch verhaal over een Nederlandse advocaat die dit leven helemaal zat is. Hij gooit het roer om en vertrekt naar zuid-Frankrijk, zonder geld, werk of enig plan. Hij laat het mediterrane leven over zich heen komen en beleeft bijzondere dingen. Het is een roman met autobiografische trekjes en rake typeringen van het leven in Frankrijk.

door Manus van Gent

Kinderboeken en songteksten

Buiten dit boek heeft Van Lankeren al verschillend schrijfwerk op zijn naam staan. ,,Enkele kinderboeken (ik houd van verzinnen) en meerdere songteksten waaronder het feestlied van de 100-jarige Wilhelminaschool en het ‘volkslied’ Ons Groene Hart, vaak te beluisteren op Radio 90 FM.” Van Ankeren vervolgt: ,,Dit jaar hoop ik mijn tweede roman af te ronden. Dit verhaal zal zich ten dele in Italië afspelen.“

Beroepsmatig is Van Lankeren actief als tekstschrijver en fungeert als mental coach voor kinderen en volwassenen.

De stijl van de roman is soepel en opgewekt, met vriendelijke humor. Het relaas geeft een goed beeld van deze eigenzinnige streek in Frankrijk. De karakters vertonen nog trekken van de Kataren, Moren, Spanjaarden en Fransen die vroeger om dit gebied vochten.

Kleine historie

Het boek kan beschouwd worden als een invitatie om eens naar de zuid-Franse streek te reizen, maar het is geen reisgids. Integendeel, de roman laat veel aan de eigen fantasie over om ontdekkingen te doen.

Het is een interessante kleine historie van een volwassen man die op zoek gaat naar meer ‘joie de vivre’.

u Het boek ‘Zon, zee en zure wijn ‘ is verkrijgbaar bij www.deboekhandel.nl en bij Jut & Jul. Meer informatie over de schrijver is te vinden op www.robvanlankeren.nl.

advertentie
advertentie