Nieuwe coördinator korfbal

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Lizzy Lieftink heeft de wens plaats te maken voor de jeugd. ,,Het wordt tijd voor een nieuwe generatie en bovendien zal het voor mij prettig zijn als de trainingsdruk minder wordt. Met veel plezier ga ik spelen in het tweede team.” Als talentvolle 15-jarige deed Lieftink haar intrede in het eerste, om nu als geroutineerde en waardevolle speelster - en daarmee geduchte tegenstander voor menig korfbalster - onder luid applaus afscheid te nemen. Behalve als speelster blijft Lieftink ook actief als leidster van het jeugdteam F1.

Lizzy Lieftink na bijna 25 jaar uit eerste team MAARN - Op het korfbalveld van SVMM is een klein feestje gevierd afgelopen zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team. Coördinator Henny Zweekhorst nam het woord om Lizzy Lieftink te bedanken voor haar inzet gedurende bijna 25 jaar in het eerste team en om vervolgens ook de voorzittershamer over te dragen aan haar opvolgster Patty Willeboordse.

door Monique José Timmermans

30 jaar coördinator

Nog langer is Henny Zweekhorst ‘in functie’ als coördinator SVMM Korfbal. ,,Ongeveer 30 jaar geleden werd ik voorzitter - nu coördinator genoemd - van de afdeling korfbal. In de beginjaren heb ik er enorm veel tijd in moeten steken, maar inmiddels is het werk zo verdeeld dat iedereen een eigen taak heeft en de coördinator inderdaad alleen coördineert.”

Opvolgster Patty Willeboordse is geen onbekende bij SVMM. Al vanaf haar jeugd heeft ze er korfbal en damesvoetbal gespeeld. ,,Vooral het korfballen is voor mij altijd een heerlijke sport geweest om te beoefenen. Zeker de mix van mannen en vrouwen maakt het in mijn ogen een bijzonder spel, het bekoort mij nog steeds. Daarom blijf ik van de partij in het 2e team binnen de zaalcompetitie.”

,,Bewondering heb ik voor Henny voor de lange periode dat zij deze functie vervuld heeft. In deze jaren heeft zij de afdeling korfbal steeds kleiner zien worden, maar ze heeft er toch samen met anderen voor gezorgd dat de afdeling korfbal nog steeds bestaat. Zij is bijzonder creatief in het bedenken van oplossingen en kan prima bemiddelen, hierbij blijft het respect en de aandacht voor de persoonaltijd aanwezig. Het sterkste punt van Henny is altijd geweest dat wanneer zij iemand iets vroeg men bijna altijd ‘ja’ zei, en Henny haar zaakjes zo weer geregeld kreeg.”

Behoud leden

,,Een van onze aandachtspunten blijft de aanwas, maar zeker het behoud van nieuwe jeugdige leden. Momenteel zijn veel teams net voldoende gevuld. Verder zal er - zonder andere teams tekort te doen - veel aandacht uitgaan naar het nieuwe SVMM1 dat behoorlijk verjongd de competitie ingaat. Hopelijk kunnen we deze spelers met hun nieuwe trainer/coach blijven motiveren, zodat het resultaat zal komen.

,,Ik ben er trots op coördinator te zijn bij een vereniging als SVMM afdeling korfbal. De beperkte middelen gecombineerd met grote inzet en steun van enthousiaste binnen en buiten de lijnen van het korfbalveld.” besluit Willeboordse.

www.SVMM.nl

advertentie
advertentie