Exploitant De Binder zegt op

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente is van mening dat in een cultuurhuis zowel overdag als ‘s avonds voldoende activiteiten moeten plaatsvinden om er een bruisend centrum voor de inwoners van te maken. De visie van de gemeente en exploitant komen hierin niet overeen. Overdag zijn er nog nauwelijks activiteiten.

Visie gemeente en exploitant te verschillend LEERSUM - Vorige week heeft de exploitant van sport- en cultuurcentrum De Binder in Leersum aan de gemeente laten weten met ingang van 1 juli de exploitatie van De Binder te beëindigen. De reden is dat de cultuurhuisgedachte van de exploitant niet overeenkomt met die van de gemeente.

Bij ingebruikname van De Binder in april 2007 is voor twee jaar een contract afgesloten tussen de gemeente en de exploitant met de intentie van De Binder een bruisend cultuurhuis te maken. De gemeente heeft gedurende deze twee jaar een financiële bijdrage verstrekt om dit te realiseren.

Een half jaar geleden heeft de gemeente in overleg met de medegebruikers van De Binder iemand ingehuurd om samen met deze gebruikers en de exploitant een programma voor overdag te ontwikkelen, waardoor De Binder ook overdag een bruisend centrum in Leersum wordt. De gemeente betreurt het dat er met de exploitant geen overeenstemming is bereikt over dit programma.

De komende weken doet de gemeente er alles aan de continuering van al geplande activiteiten te waarborgen. Verenigingen, organisaties en scholen kunnen ervan op aan dat alle geplande activiteiten gewoon doorgaan. Zij zijn inmiddels met een brief door de gemeente geïnformeerd.

advertentie
advertentie