Ledenvergadering FDO

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

,,De reden van deze hoge opkomst komt volgens het bestuur door het informele karakter van deze avond. Deze keer hebben we ervoor gekozen om de vergadering te combineren met een diner in restaurant San Marco waardoor er meer tijd is om bij te praten. Een andere reden van deze hoge opkomst is dat de leden steeds meer in de gaten krijgen dat de FDO zich steeds actiever opstelt naar alles wat speelt in het centrum van Doorn. Zo is een van de leden van het bestuur toegetreden tot de klankbordgroep die door de gemeente in het leven is geroepen om mee te denken en te praten over jet nieuwe gemeentekantoor. Ook is de FDO rechtstreeks betrokken in het overleg met de gemeente over het Centrumplan”, vertelt Ad Onstein voorzitter van de FDO.

Bert Schippers erelid Doornse Federatie DOORN – Afgelopen maandag was de ledenvergadering van de Federatie Doornse Ondernemingen. De opkomst van meer dan veertig leden was veel hoger dan andere keren.

door Rob Verbraak

Na een woord van welkom door de voorzitter werd de vergadering geopend. Hierna was er een kort voorstelrondje van de aanwezige deelnemers. Na het bespreken van het verslag van de vorige vergadering stond de bestuurssamenstelling op de agenda. Het huidige bestuur bestaande uit; voorzitter Ad Onstein , penningmeester Wim van Vliet , secretaris Paul Boreel en de leden Evert-Jan van Beek, Berry van Kruistum en Fernand Vrauwdeunt stelden voor om het bestuur uit te breiden en Marco Pot te benoemen tot bestuurslid. De vergadering ging hiermee unaniem akkoord.

Na een toelichting op de jaarrekening van 2008 en de activiteiten van het Winkel Collectief Doorn stond de stand van zaken en verdere toelichting van het Centrumplan op de agenda. De leden van de FDO staan niet afwijzend tegenover de plannen. Integendeel zelfs. Er moet alleen gewaakt worden dat het aantal nieuw te realiseren winkels niet te groot wordt.

Het nieuwe centrum moet zodanig ingericht worden dat kleinschalige winkeliers zich aangetrokken voelen om zich hier te komen vestigen. Er werd ook kort stil gestaan bij de aanstaande renovatie van de Amersfoortseweg die na overleg met de gemeente is verschoven van augustus dit jaar naar maart volgend jaar omdat die keuze voor de winkeliers minder overlast met zich mee zal brengen, in die periode is het relatief rustiger. De huidige situatie op de Kampweg dient ook dringend verbetert te worden door de gemeente. Er is veel overlast door afval, de zitjes worden niet of nauwelijks schoongemaakt en er zijn een aantal gaten en kuilen in het wegdek.

Bert Schippers erelid

Na deze discussie was het woord weer aan de voorzitter. ,,Bert Schippers heeft zijn bedrijf Fixet Doorn overgedragen aan Pascal Oostveen. Schippers is hierdoor formeel geen lid meer van de Federatie, gezien zijn vele verdiensten en zijn grote inzet gedurende vele jaren voor de FDO stelt het bestuur voor om hem te benoemen tot erelid”, aldus Onstein. De vergadering ging unaniem akkoord met dit voorstel.

Tot slot van de vergadering gaf Rein van Ee voorzitter van de Ondernemers Koepel Heuvelrug nog een uiteenzetting over zaken die de hele gemeente aangaan en gaf Paul Blom bestuurslid van de OKH een uitleg over de website www.heuvelrugwarenhuis.nl en over de aanstaande beursvloer.

advertentie
advertentie