Omslag stemming woningbouw in Zuid

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De discussie betreft het huidige bedrijventerrein gelegen tussen de Maarnse Grindweg en de Amersfoortseweg. De ondernemers hadden van zich laten horen tijdens de informatieavond vorige week en de inspreekronde voorafgaand aan de commissievergadering. Dit leidde tot nieuwe vragen en inzichten, daar waar de commissieleden aanvankelijk enthousiast waren voor het plan om de bestemming van het bedrijventerrein te wijzigen in wonen.

MAARN - Wethouder Ruimtelijke Ordening Robbert Waltmann: ,,Ik ben verrast door de reacties van de omgeving.” En dat gold ook voor de leden van de raadscommissie Ruimte. ,,De basisvraag of we hier een bedrijventerrein of woningbouw wensen, is niet beantwoord.”

De kanttekeningen die men nog bij het voorgelegde woningbouwplan had, werden ondergeschikt aan de vraag in hoeverre de bedrijfsruimte al dan niet in gebruik is en voor de toekomst blijft. Naast de Ondernemerskoepel, hielden de aanwonenden van de Amersfoortseweg een betoog voor het behouden van het bedrijventerrein. Een bewoner aan de Maarnse Grindweg liet weten met name ontstemd te zijn over de wijze waarop delen van zijn eigendom van de kaart geveegd waren en vervangen door nieuwbouw, zonder dat in zijn ogen hierover deugdelijk met hem was gesproken.

Wethouder Waltmann poogde nog een lans te breken voor de projectontwikkelaar door het een ‘kip en ei’-verhaal te noemen, maar kon niet anders dan concluderen dat er eerst onderzoek naar de bedrijvigheid moet worden gedaan. Voor ontwikkelaar Newcon komt, na het positieve sentiment dat hij proefde, deze omslag van de ondernemers onverwacht. ,,Wachten is echter geen optie voor de grootste eigenaren.”

advertentie
advertentie