Zaak overvallers tankstation op 15 juni

7 mei 2009 om 00:00 Nieuws

LEERSUM – Zal binnenkort de volledige waarheid over de brute overval in Leersum uit 2005 bekend worden? Als het aan het hof van justitie in Arnhem ligt wel.

Tijdens de behandeling van het hoger beroep van vier verdachten, op 15 juni, zullen alle betrokkenen als getuige in elkaars zaak worden gehoord. De mannen werden eerder door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot celstraffen variërend van 2 tot 7 jaar.

Een 40-jarige verdachte, die werd veroordeeld tot 5 jaar, ging niet in hoger beroep. Toch zal hij wel op de zitting aanwezig zijn. Hij wordt opgeroepen als getuige. De verdediging vermoedt dat hij tijdens de rechtszaak een valse verklaring gaf. De groep mannen, uit onder meer Bunschoten, Zeewolde en Alphen aan den Rijn, zou op 30 juli 2005 betrokken zijn bij een gewapende overval op een tankstation in Leersum. Twee mannen met bivakmuts vielen het tankstation binnen en dwongen de pomphouder met een stroomstootwapen het geld uit de kassa af te geven. De pomphouder probeerde de overvallers met een stok te slaan, en daarop gingen ze er vandoor. Een getuige achtervolgde de vluchtauto, maar staakte die actie toen er op hem werd geschoten.

Eerder dat jaar zouden de mannen ook in Hoogland en Bunschoten een aantal overvallen gepleegd hebben.

advertentie
advertentie