Regels belemmeren organisatie corso

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Cees van Swieten sr. gaf aan: ,,Het wordt steeds moeilijker aan alle wettelijke regels te voldoen. Lemelerveld rijdt dit jaar voor het laatst.’’ Penningmeester Jan Fontijn: ,,Vorig jaar was er een tekort van € 3.000,- en ook de begroting van 2009 vertoont een gat van € 1.500,-. Daarom is de entreeprijs - vier jaar lang is die niet verhoogd - op € 6,- gebracht. Er is, zoals gebruikelijk, voorzichtig begroot, dus als er veel mensen komen kijken, dan valt het misschien mee.’’ Ook deed Fontijn een oproep lid te worden van de ‘Vrienden van het Corso’. Voor minimaal € 25,- per jaar steunt men het corso.

LEERSUM - De eerste bouwersvergadering van het Bloemencorso werd donderdag 24 april gehouden in het Muziekcentrum van EMM. De bouwers gaan ervoor. Zaterdag 15 augustus zal weer een corso met veel creativiteit op het parcours verschijnen. Toch heeft het bestuur zorgen. De regelgeving drukt steeds zwaarder op de organisatie en de penningmeester heeft moeite de financiën rond te krijgen.

door Jan Meijer

Muziekale omlijsting lastig

Het blijkt, vanwege de zomervakantie, lastig muziekkorpsen te contracteren. ,,Maar heb er vertrouwen in, we zorgen voor muzikale omlijsting,’’ beloofde Van Swieten. Het programma vóór en na de rondgangen van de praalwagens - met onder meer de Triumph club van oldtimers - maakt het aantrekkelijk om op corsozaterdag naar Leersum te komen.

Twee nieuwe jeugdwagens

Het aantal wagens in de stoet verandert nauwelijks, er zijn twee nieuwe kleine jeugdwagens aangemeld. Bloemenkoningin Francis Vernooij stak de bouwers een hart onder de riem: ,,We gaan er met z’n allen een mooi corso van maken!’’ De kop is eraf, het corso komt eraan. Nog een paar maandjes wachten.

advertentie
advertentie