Een minuut stilte op oranje Heuvelrug

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Alle ingrediënten voor een schitterende Koninginnedag waren aanwezig. De gebeurtenis in Apeldoorn zorgde echter voor een aangepast avondprogramma. In Driebergen werd het geplande feest rondom hotel de Bergse Bossen helemaal afgelast. Burgemeester Frits Naafs besloot, in samenspraak met de verschillende Oranjeverenigingen, niet te buigen voor één gek. Er werd in de avonduren ‘gepast’ feest gevierd op de Heuvelrug.

Alle typische Koninginnedagactiviteiten kwamen gisteren aan bod. Spijkerbroekhangen, ringsteken, playbacken en natuurlijk de traditionele kleedjesmarkten. Voor de bezoekers van de festiviteiten was het een Koninginnedag zoals alle anderen.

Voor Gert Schalk, en ook de andere voorzitters van de Heuvelrugse Oranjeverenigingen, was juist alles anders. Schalk: ,,We hebben nadat we het nieuws vanuit Apeldoorn hoorden direct contact gehad met de burgemeester. Met het door laten gaan van de festiviteiten wilden we een signaal afgeven. We wilden het niet door één gek in de war laten schoppen.” Zijn Maarnse collega, Astrid Willemsen, was gisteren met haar gedachten in Apeldoorn. ,,Natuurlijk gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers. We hebben ‘s middags een minuut stilte in acht genomen in de Kapel, dat was een mooi, gepast moment”, aldus Willemsen.

advertentie
advertentie