Kunstschilders in de etalage

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Dit jaar werd, in goede samenwerking tussen Aimee Boonstra, Amon en Skiam (Kunst in Amerongen) gekozen voor een expositie verspreid over 30 lokaties in het hele dorp. Een inspirerende ochtend in Amerongen. De tentoonstelling met werk van amateurschilders werd om 11.00 uur in de bibliotheek geopend door Wethouder Roy Pamboer. Hij werd ingeleid door Jaap van Dijke, voorzitter Skiam en Rein van Ee van Amon. Opmerkelijk was dat, bij de opening, geen enkel schilderij viel te bekijken. Alle doeken waren reeds geplaatst in de etalageramen van de deelnemende winkeliers en galeries, verspreid over het dorp.

‘Lopende’ tentoonstelling in oude dorp AMERONGEN - Op de stralende lentedag van 25 april werd in de bibliotheek van het oude dorp de ‘lopende’ schilderijententoonstelling van Vrije Tijd schilders officieel geopend. Het was de vijfde keer dat leerlingschilders van Aimee Boonstra via Open Atelier en Muzemiks hun werk naar buiten konden brengen.

door Manus van Gent

Wandelroutes

De organisatie had wel met grote inventiviteit een videofilm laten maken door Micky Massink met een wandelroute langs de schilderijen. De genodigden kregen zo een aantrekkelijk beeld van de historische kern en van de verspreiding van schilderkunst over bijna 30 locaties.

Aimee Boonstra zet kunstschilders in de etalage. Boonsta, die al vele jaren professioneel schilderles gaf aan ‘ amateurs’, werd deze dag in het zonnetje gezet, omdat zij nu voor de vijfde maal haar leerlingen met hun resultaten liet exposeren. Zij was zeer vereerd met de betuigde lof en complimenteerde de organisatoren met deze multi-locatie expositie.

Zij toonde bewondering voor haar cursisten die, vasthoudend tot aan vandaag, aan het werk waren geweest.

Boonstra: ,,Wij wilden dit jaar een manifestatie voor een breder publiek, compleet met spontane confrontaties. Met Amon en de leden kwamen we tot een interessant plan. Zowel mijn pupillen als de Ameronger winkeliers beleven daaraan plezier en wellicht enig profijt. Ook het thema ‘ Amerongen Inspireert’ wordt ermee ingevuld. Trots ben ik op mijn leerlingen die in zo’n korte tijd zoveel hebben gepresteerd. En Amon en Skiam ben ik heel dankbaar voor hun knappe organisatie. Sommige schilderijen uit de expositie zijn te koop. Daarover kan men contact opnemen met mij of via www.skiam.nl.” Op 6 juni wordt de Vakjuryprijs bekend gemaakt en zal voor het eerst ‘De Vergulde Penseel’ worden uitgereikt. Het langslopend en bezoekend publiek geeft zijn stem voor de Publieksprijs door een oordeel te geven op het Routeformulier. Alle doeken zijn vervaardigd met olieverf op linnen, de klassieke basis materialen van de schilderkunst.

Dit is terug te vinden in de kwaliteit en de hoge professionaliteit van de doeken.

Wethouder Pamboer stipte in zijn opening nog eens aan hoe goed een soepele samenwerking tussen artistiek en zakelijk Amerongen werkt, temeer omdat er zoveel veranderd is de laatste decennia.

u Meer weten over Etalage Kunst? Bij VVV kantoor Bibliotheek of via www.skiam.nl.

advertentie
advertentie