‘Leuke nieuwe ervaring’ voor Marleen

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,Eindelijk is er nu dan een Nederlandstalige versie over dit onderwerp op de markt”, vertelt Meijer enthousiast. ,,Uiteraard zijn er diverse Engelstalige versies, maar nooit één in het Nederlands. Daar was echt behoefte aan.” Door de eeuwen heen zijn er veel landgenoten naar het land van de onbegrensde mogelijkheden, zoals de VS genoemd wordt, vertrokken. Maar een emigratie organiseer je niet even snel. Daar komt heel wat bij kijken. Een boek als ‘Emigreren naar de Verenigde Staten’ kan hierbij een goede hulp zijn. Niet in de laatste plaats voor hen die op het punt staan te emigreren of zij die zich hierin willen oriënteren. Amerika staat op het lijstje van meest populaire emigratie landen voor Nederlanders op de derde plaats.

LEERSUM - Voormalig redacteur van De Kaap Marleen Meijer heeft afgelopen week haar eerste boek ten doop gehouden. Meijer, nu werkzaam als redacteur bij Uitgeverij VanDorp Educatief (gevestigd in het Business Center) kreeg de opdracht om een boek te schrijven over emigratie naar de Verenigde Staten.

door Marjan van den Dorpe

Vierhonderd jaar geleden is het VOC schip De Halve Maan aangekomen in New York. Vanaf die tijd is er een vriendschapsband tussen de VS en Nederland. Dat wordt dit jaar herdacht. Het uitbrengen van het boek ‘Emigreren naar de Verenigde Staten’ valt hier toevallig mee samen. Meijer: ,,Bij Uitgeverij VanDorp is een hele serie over dit onderwerp uitgebracht, zoals ‘Emigreren naar Australië, Noorwegen, Zweden en Nieuw Zeeland’. Deze boeken worden geschreven volgens een vast stramien. Eerst maak je de inhoudsopgave met onderwerpen als de geschiedenis, politiek, huisvesting, keuze in school, werk en arbeidsvoorwaarden. Daarna ga je alle actuele informatie en foto’s over deze onderwerpen verzamelen en maak je er een informatief verhaal van.”

Na goedkeuring van de proefdruk is het nu dus op de markt. De prijs is €17,95 en is bij emigratieboek.nl; de reguliere boekhandel en Bol.com te verkrijgen. Meijer: ,,Ik heb het ontzettend leuk gevonden om dit te doen. Het is een hele nieuwe ervaring. Je zet iets neer dat voor langere tijd meegaat. Mijn volgende boek gaat over emigreren naar Zuid-Afrika.”

u Informatie: 0343- 46 99 70 of marleen@vandorp-educatief.nl.

advertentie
advertentie