Soy-Yo kleurt het leven

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

Gerda is opgeleid als orthopedagoog en is daarnaast gecertificeerd als balanscoach. Na een werkervaring van tien jaar als manager van een kinderdagverblijf is zij nu op zoek naar ouders die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken.

MAARSBERGEN – Sinds driekwart jaar is aan de van Beuningenlaan 46 Soy-Yo gevestigd. Deze Spaanse woorden betekenen: dat ben ik. Een jonge onderneming dus, die ondersteuning biedt aan ouders van kinderen met (meervoudige) beperkingen. Drijvende kracht achter deze onderneming is Gerda Schregardus.

door Han Overkamp

,,Ik voel mij erg betrokken bij ouders die er hard aan toe zijn meer ruimte voor zichzelf te creëren. Het zijn die ouders, die door de grote zorgen om hun gehandicapt kind niet meer kunnen genieten van het leven. Ze zitten bijvoorbeeld vast in de vraag of hun kind wel of niet uit huis geplaatst moet worden. Of dat een van hen zou moeten stoppen met werken om zich volledig voor het kind te kunnen inzetten.”

Gerda’s benadering kenmerkt zich door het bieden van vertrouwen en respect. ,,Vandaar uit breng ik een breed scala aan keuzemogelijkheden. Met name mogelijkheden en niet dat wat toch niet lukt. Ik adviseer en begeleid ouders, maar geef geen therapie. Ik bied méér dan een gewone consulent kan doen voor ouders. Bij mij kunnen ouders ontdekken wat het beste bij hen past en bij hun kind. Ik vind het boeiend om te mogen helpen en mensen weer kleur in hun leven te geven. Waarmee ik ook mijzelf kleur geef”.

Kleuren spelen een belangrijke rol. ,,Ik start altijd met een kleurentest die ouders op Internet invullen. De antwoorden laten altijd de diepere drijfveren van iedere ouder zien. Daarna gebruik ik verschillende testen waarin kleuren een rol spelen.”

Het eerste gesprek vind, zo mogelijk, bij de ouders thuis plaats. ,,Dan zie ik ook meteen het kind. Vervolgens vinden de gesprekken bij mij thuis plaats zodat ouders even uit hun eigen omgeving kunnen zijn. Ik werk hier in een ambiance die ook fysiek ruimte biedt. Daarmee benadruk ik nogmaals dat mijn uiteindelijke doel is om mijn cliënten op te vrolijken en hun weer te laten dromen over hun eigen toekomst.” Gerda werkt samen met professionele organisaties op het gebied van bijzondere onderwijs- en zorgvragen. Daardoor is zij goed op de hoogte van het aanbod in opvang en onderwijs. De kosten van haar ondersteuning kunnen via het PGB van de ouders doorberekend worden. Ook zijn er zorgverzekeringen die haar werk vergoeden.

Voor nadere informatie: Gerda Schregardus, van Beuningenlaan 46, 3953 BS Maarsbergen. www.soy-yo.nl 0343 431617

advertentie
advertentie