Bloemenkoningin gekroond

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

De zoektocht van het corsobestuur naar de nieuwe Bloemenkoningin begint al in november. Joop de Fluiter, met zijn vrouw Gerda en oud-bloemenkoningin Tamara Verbree het begeleidingsteam vormend: ,,Je voldoet niet zomaar aan de eisen die het bestuur aan haar stelt: Het moet een spontane, assertieve vrouw zijn, die ook nog eens een bepaalde uitstraling heeft. Francis stond op de lijst en dus heeft voorzitter Cees van Swieten sr. haar gebeld.’’ Francis Vernooij neemt het over: ,,Toen Cees belde, dacht ik dat het ging om mee te doen met de Verenigings Playbackshow. Ik voetbal bij HDS en kon daar niet meedoen, dus ik zag het wel zitten. Maar zijn vraag ‘wil je de Bloemenkoningin zijn?’ overviel me volkomen. Ik moest even slikken en vroeg een paar dagen bedenktijd.’’ Francis is in juni 2008 afgestudeerd als fysiotherapeute en had wel eens met de gedachte gespeeld ‘als ze me vragen, lijkt het me wel leuk’, maar nu die vraag werkelijk was gesteld, was het niet meteen ‘Ja’. Er volgde een gesprek met de begeleiders over de inhoud en de verwachtingen en toen hakte ze de knoop door: ,,Ik doe het.’’ ,,Ik fietste naar huis en realiseerde me meteen dat het een heel ander jaar zou gaan worden. Ik heb altijd aan de bouw van corsowagens meegedaan. Bij HDS en ‘t Went wel. En dat kan dit jaar dus niet.’’ Joop de Fluiter: ,,het voetballen moet je ook maar even wat kalmer aan doen, want aan een geblesseerde bloemenkoningin hebben we niets.’’

Francis Vernooij 31-ste koningin van corso LEERSUM - Burgemeester Frits Naafs maakte afgelopen zaterdag 4 april een einde aan het ‘best bewaarde geheim van Leersum’: wie is de nieuwe Bloemenkoningin? Na een James B(l)ond-act met toen gevaarlijke meiden stond ze midden op het podium van De Binder. Met de 23-jarige Francis Vernooij heeft het Bloemencorso Leersum weer een geweldige ambassadrice. Zij zal op tal van plaatsen het 57-ste corso van zaterdag 15 en zondag 16 augustus promoten.

door Jan Meijer

Francis Vernooij is een geboren en getogen Leersumse. ,,Ik heb nog op de Julianaschool gezeten en heb daarna Mavo gedaan aan het Rembrandtcollege. Via bewegingsagogie aan het CIOS ben ik uiteindelijk gediplomeerd fysiotherapeute geworden aan de HBO-opleiding in Utrecht. Ik werk nu 32 uur per week bij Verhoeven in de praktijk aan de Meester Bosweg.’’ Door dit werk komt ze veel met mensen in aanraking en zal niet gauw met de mond vol tanden staan. Ook is ze aanvoerster van de HDS-dames. De assertiviteit zit bij haar dus wel goed.

Op het programma staan de gebruikelijke promotionele activiteiten. Een primeur wordt het bezoek aan het Narcissenfeest in Oostenrijk. De Narcissenkoningin brengt ook een tegenbezoek aan Leersum. Het uitzoeken van de stof en het passen van de jurk was een belevenis. ,,Dat is in de vertrouwde handen van Gerrie van de Garde. We zijn in Amersfoort samen stof gaan uitzoeken. Ze ziet precies wat voor jurk er bij me past en of ik er goed in kan bewegen.’’ Voor Gerrie van de Garde, die alles nauwkeurig in een schriftje bijhoudt, is het alweer de 43-ste jurk. Het laatste woord is aan Francis Vernooij. ,,Ik heb er zin in!’’ meldt de 31-ste Bloemenkoningin, zwaaiend met het boeket van John Achterberg.

advertentie
advertentie