Kaapse Kunsten.....

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Deze zomer zullen er ruim 60 culturele activiteiten plaatsvinden in de gemeente. Het festival Kunstenaars en het landschap begint op 8 mei en zal duren tot eind juli. Het publiek wordt getrakteerd op workshops, exposities, concerten, fietstochten en tal van andere activiteiten. Alles binnen het festival is geïnspireerd op het thema ‘landschap’.

Het festival ‘Kunstenaars en het landschap’ De Kaap brengt de komende tijd, onder de noemer Kaapse Kunsten, cursussen, workshops en andere culturele activiteiten in beeld. Deze week het festival ‘Kunstenaars en het landschap’.

door Paul Nolens

Ina Muller, cultuurmakelaar van de gemeente, vertelt over het festival. ,,We hebben op dit moment 63 activiteiten op het programma staan. Heel gevarieerd, over alle dorpen verspreid. Een groot deel van de activiteiten zal buiten plaatsvinden. We gaan ook de gemeentegrens over. Hiermee hopen we op een regionale en misschien zelfs een landelijke uitstraling van het festival.”

Een bijzonder aspect van het festival is De Kunstwarande, een kunstproject van Het Kunstgilde en Staatsbosbeheer. ,, Veel kunstenaars uit de gemeente dragen bij aan dit onderdeel. De samenwerking met De Kunstwarande verloopt erg prettig. Samen met hen hebben een kunstproject rondom Landgoed Broekhuizen opgezet. Ruim dertig kunstwerken verrijzen daar waar kunstenaars uit de hele gemeente aan meewerken. Er zal daar ook theaterstuk plaatsvinden tijdens het eerste weekend van juni.”

Het publiek kan vanaf 8 mei meedoen aan allerlei workshops. Zoals een workshop schilderen of boetseren. Verder is er ook een aantal lezingen georganiseerd. Zoals een lezing van schrijver Koos van Zomeren, columnist van het NRC. Er is ook aan jeugd gedacht. Kinderen kunnen op 1 juli naar de première komen van de jeugdfilm Volle Maan. De korte film is gemaakt door de Nederlandse Film en Televisie Academie en de makers van de films zullen aanwezig zijn om vragen van de kinderen te beantwoorden. Volle Maan is gedeeltelijk opgenomen in het Driebergse bos.

Het festival wordt geopend op 8 mei op diverse locaties in Amerongen. Muller: ,,Het wordt een groot feest in de buitenlucht. Il Sogno zal een grote rol bij de officiële opening vertolken. De officiële opening met wethouder Pamboer zal worden verricht aan de Overstraat bij Il Sogno. Daarna wordt er een openingsfeest georganiseerd in café-restaurant-hotel Buitenlust. De organisatie staat. Nu hopen op mooi weer.”

Het volledige programma van Kunstenaars en het landschap op www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie