Anna Beeftink schrijft Levenswerk

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

,,Hij lijkt ouder dan vijfenzestig, maar is dat wel mogelijk in een regulier Nederlands bedrijf? Ik begin te vertellen over mijn project: een inspirerend boek schrijven over mensen die dóórwerken na hun vijfenzestigste. Halverwege onderbreekt hij mij al: O, en u dacht gelijk aan mij. Ik ben vierenzeventig.” Dit is een passage uit het boek en die vierenzeventigjarige man is niemand minder dan Ivo Meerssman met passie werkend bij Expert Leersum. Eén van de negen personen die Beeftink in de afgelopen tijd heeft geïnterviewd over dit onderwerp. Anderen zijn Dick Bruna, Nico ter Linden, Blonde Sien (Koningin van de Jordaan), Jan Terlouw, Olga Juda (violiste), Huub Kortekaas (kunstenaar) en Seth Gaaikema.

‘Doorwerken met passie na je 65e jaar’ AMERONGEN - Levenswerk is de titel van het nieuwste boek van Anna Beeftink. Het gaat over bekende en minder bekende landgenoten die, na het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd, met passie door (blijven) werken. Het voorwoord in dit boek is geschreven door mr. J.P.H. Donner, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

door Marjan van den Dorpe

Een boek vol leuke anekdotes, verhalen en tips. Beeftink: ,,Tijdens het interview met Jan Terlouw springt deze plotseling op en vraagt mij of ik soms samen met hem de koeien voer wil gaan geven. Het interview is dan ook tussen de koeien verder gegaan en de foto voor dit boek ook daar genomen.”

Levenswerk is niet alleen een leesbaar boek met boeiende verhalen van 65 plussers, maar ook een boek bordenvol met informatie voor mensen die, op wat voor een leeftijd dan ook, niet lekker in hun vel zitten op het werk en eigenlijk zouden willen veranderen maar de weg niet weten. Zo is er een interview met Patricia Heerkens, directeur van uitzendbureau Oudstanding en met Rob Hogewoning, interim-manager Personeel en Onderneming over interimmanagement en coaching. Op een van de laatste pagina’s is een lijst opgenomen met verwijzingen naar websites op gebied van werk en leeftijd in de meest ruime zin van het woord. Tips, trends en cijfers om zelf ook met plezier te (blijven) werken.

Beeftink, die tandheelkunde en psychologie gestudeerd heeft, heeft al meerdere boeken geschreven zoals ‘In stijl’, ‘Stoute schoenen’ en ‘Een stralende lach’. Na ‘Levenswerk’ is Beeftink al weer druk bezig met het schrijven van maarliefst vier nieuwe boeken. Uiteenlopend onderwerpen zoals een nieuw geschreven versie over toegepaste psychologie voor de HBO-opleidingen; een boek over de dierenopvang, waarin ze haar ervaringen als noodopvangadres (voornamelijk gaat het dan over knaagdieren en honden) voor de Dierenbescherming gaat beschrijven en als laatste een vernieuwde versie van het eerder door haar geschreven boek ‘In stijl’ .

Levenswerk is uitgegeven door A.W. Bruna Uitgevers B.V. onder ISBN: 978 90 229 9506 8. en is, alsook alle andere boeken van haar hand, gewoon de boekhandels in onze regio verkrijgbaar. Meer informatie over Anna Beeftink, haar werk en haar boeken, is te vinden op www.personalityprojects.nl

advertentie
advertentie