‘Grote skatebaan voor hele gemeente’

2 april 2009 om 00:00 Nieuws

In de nota, die op 6 april in de commissie Samenleving wordt behandeld, staan plannen voor 11 geheel nieuwe speelplaatsen. Verder worden 21 speelplaatsen verplaatst en worden 8 schoolpleinen aangewezen als plek waar kinderen in hun vrije tijd kunnen spelen.

HEUVELRUG - ,,Er is onder skaters behoefte aan een grote skatebaan. Het maakt skaters niet uit als ze er een stuk voor moeten fietsen. Het gaat er om dat er een gevarieerde skatebaan aangelegd wordt voor deze groep. Ik hoop dat hier geld voor vrij wordt gemaakt”, aldus wethouder Elisabeth van Oostrum. Het staat in het nieuwe speelruimtebeleidsplan.

door Paul Nolens

Deze ontwikkelingen worden over de komende vijf jaar uitgesmeerd. Van Oostrum: ,,We gaan de kinderen actief betrekken bij het ontwikkelen van de speelplaatsen, zoals we ook de skaters willen betrekken bij het ontwerpen van een uitgebreide skatebaan. Als we met dit plan mogen doorgaan, willen we samen met de jeugd gaan kijken naar geschikte locaties binnen de dorpen voor speelplaatsen.”

Een bijzondere passage in de nota is die over het bouwen van een hut. ,,Kinderen mogen een hut bouwen, maar niet overal en ook niet altijd.In de schoolvakanties mogen kinderen hutten bouwen. Na de vakantie moet de hut weer afgebroken worden. Als een hut te gevaarlijk is dan haalt de gemeente die weg”, aldus Van Oostrum. ,,Hutten bouwen is erg leerzaam voor kinderen dus we willen het niet geheel verbieden”, aldus Van Oostrum.

De wethouder hoopt dat de nota wordt vastgesteld en dat de middelen zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld om het plan uit te voeren. Het college heeft inmiddels al middelen toegezegd om een aantal zaken op te starten.

advertentie
advertentie