Volop activiteiten in weekend

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Allereerst vielen die wandelaars op. Met ferme tred vertrokken de circa 400 deelnemers vanaf 9.00 uur vanuit De Twee Marken voor een wandeltocht van 40 km door het Utrechts landschap richting onder andere kasteel Broekhuizen en kasteel Duurstede. Langs de rivieren en door de bossen terug via Huis te Maarn naar de Twee Marken.

Op de been voor beurs, wandeling en zwerfvuil MAARN - Het was zaterdag druk in Maarn. Voor een aantal activiteiten die min of meer gelijktijdig begonnen in het centrum en bij De Twee Marken waren letterlijk veel mensen op de been. Zo waren er de kinderkledingbeurs en de zwerfvuilactie, maar ook de start van de regionale kastelenwandeltocht.

door Monique José Timmermans

Wandelsportvereniging WS78 organiseerde ook afgelopen jaren een wandeltocht vanuit Maarn: ,,We gebruiken De Twee Marken al een aantal jaar als startpunt voor de wandeltocht in deze omgeving. Elk jaar een andere route, waarbij je hooguit een punt kruist of een pad in tegengestelde richting loopt waar je al eerder bent geweest. Vorig jaar liepen we hier in de stromende regen, nu is het prachtig weer. Dat alleen al maakt de omgeving anders”, aldus de WS78 organisatie.

De eerste, snelle lopers waren aan het begin van de middag binnen, de laatste moesten om 17.30 uur weer terug zijn. Voor meer informatie over de wandelsportvereniging en wandeltochten www.ws78.nl.

Zwerfvuilactie

,,We hebben de indruk dat Rijkswaterstaat het beter onder controle heeft, dus misschien is deze actie op een een keer niet meer nodig”, sprak Nel ter Kuile de vrijwilligers, bestaande uit een harde kern, toe. Ieder ging gewapend met veiligheidsvest, handschoenen, prikstok en vuilniszak op pad in alle windrichtingen om vuil uit bermen te halen. ,,Vaak krijgen schoolkinderen de schuld, maar juist ook de kant van de automobilisten ligt vol met restafval van consumpties, zoals blikjes.” De actie werd georganiseerd door Maarn Maarsbergen Natuurlijk, www.mmnatuurlijk.nl.

Kinderkledingbeurs

Ook de vrijwilligers die de kinderkledingbeurs hadden georganiseerd in De Twee Marken, kunnen tevreden terugkijken. ,,De opbrengst is bijna net zo groot als tijdens ons jubileum vorig jaar. Ruim 1.100 euro kunnen we doneren aan de peuterspeelzaal”, aldus Jacqueline Dokter.

Zij ziet ook nog enkele punten voor verbetering. ,,Er waren mooie spullen ingeleverd, die helaas niet allemaal zijn verkocht. We overwegen de volgende keer het aanbod op artikel (broeken bij broeken en truien bij truien) en niet op maat te sorteren. Dat maakt het zoeken mogelijk makkelijker. Bovendien zal het aantal deelnemers dat spullen mag inleveren mogelijk teruggebracht worden van 100 naar 80. Op die manier kunnen we een betere kwaliteit realiseren.”

Aan de oproep om barbies beschikbaar te stellen voor kinderen in India is ruim gehoor gegeven. Circa 40 barbies konden worden overhandigd aan Leonora Nieuwenhuizen, de motor achter deze actie. De volgende kinderkledingbeurs, dan met winterkleding, is op 12 september. www.kinderkledingbeurs-maarn.nl.

advertentie
advertentie