Nostalgie Hockeyclub Doorn

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

HC Doorn heeft de grootste jeugdafdeling van de Utrechtse Heuvelrug. Dat is goed nieuws voor de vereniging, maar er zit ook een andere kant aan. Voorzitter van de Technische commissie Ad van Andel: ,,Wij zijn als vereniging flink aan het groeien, met name de jongste jeugd. We willen heel graag een derde kunstgrasveld, om alle jeugdteams op zaterdag te kunnen laten spelen.” Nadat keepster Laura het lint aan het toegangshek doorknipte en de meisjes van MD4 met hun tegenstanders uit Lelystad het veld op renden, lichtte bestuurslid Rob Renes het verhaal verder toe.

HCD gebruikt noodzakelijk ‘echt’ grasveld DOORN - Hockeyclub Doorn vierde de start van de voorjaarscompetitie afgelopen zaterdag met een feestelijke opening van een derde veld. De vrolijke happening riep gemengde gevoelens op. Het aantal jeugdleden groeit dermate hard dat de vereniging niet meer toe kan met de twee kunstgrasvelden. Noodgedwongen moet de hockeyclub uitwijken naar een publiek grasveld.

door Gizella Komondy

,,De bond schrijft voor dat de wedstrijden voor kinderen tot 18 jaar tussen negen uur ‘s ochtends en half zes ‘s avonds gespeeld moeten worden. Deze zomer zullen we problemen krijgen om alle wedstrijden overdag te kunnen spelen, want een aantal achttallen worden elftallen en elftallen spelen op een heel veld. Het probleem zal dus in de komende jaren steeds groter worden.”

Voor het eerst in 15 jaar speelt Hockeyclub Doorn dus weer op gewoon gras. Het grasveld dat nu in gebruik is genomen, wordt door de buurt gebruikt als voetbalveld en als uitrenplek voor honden.Voordat er gehockeyd kon worden moesten een aantal clubleden met schep en emmer aan de slag om te zorgen dat de meisjes van MD4 niet tussen de hondenpoep door hoefden te zigzaggen.

advertentie
advertentie