Herzien plan Let de Stigterpad bijna naar gemeente

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Een aantal maanden geleden kwam het Doornse tracé van het 18 kilometer lange fietspad over de Heuvelrug in opspraak omdat het de rust van de Kaapse Bossen zou verstoren. De FGH, de Stichting Milieuzorg Zeist en de Doornse Dicky Snetselaar gingen afgelopen zomer naar de rechter omdat het pad slecht zou zijn voor de leefomgeving van dieren in het gebied.

DOORN - De gemeente zegt dat het Doornse tracé van het Let de Stigterpad niet wordt aangepast. Wethouder Clemens van der Burg: ,,Er wordt vastgehouden aan het bestaande tracé en de provincie legt de laatste hand aan de ruimtelijke onderbouwing en het ecologisch onderzoek. Binnenkort worden de stukken bij de gemeente ingediend zodat de procedure vervolgd kan worden.”

door Paul Nolens

De rechter gaf de aanklagers destijds gelijk. De rechtbank vond dat de gemeente en provincie geen goede onderbouwing hebben gegeven voor de aanleg van het fietspad door de Kaapse Bossen. De gemeente moest van de rechtbank duidelijk maken waarom de aanleg van het fietspad niet zal leiden tot een aantasting van de wezenlijke waarden in het gebied.

Geert Kappe, van de FGH, is benieuwd naar de uitkomsten van de nieuwe onderbouwing. ,,We zullen het nader bekijken zodra het ter inzage ligt. Als het bestaande tracé gehandhaafd blijft en de argumentatie is in onze ogen goed, dan leggen we ons daar misschien bij neer. Maar als wij het wederom niet goed vinden, ondernemen we weer stappen”, aldus Kappe namens de FGH.

Kappe vervolgt: ,,Wij vinden het nog steeds jammer dat er niet wordt nagedacht over andere routes. Er zijn wel alternatieven. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe men de aanleg van het tracé nu wél wil zonder dat de flora en fauna in het gebied aangetast worden. Er moeten dus nieuwe argumenten zijn.

Jeanette Goudkamp, projectleider van ‘Op de Fiets’ van de provincie Utrecht, spreekt de hoop uit dat het stuk volgende week naar de gemeente gaat.

,,Wij hebben aan de hand van de uitspraak van de rechtbank onze onderbouwing het aangepast. Er ligt een degelijk stuk klaar. Of er daarna veel tegenstand is kan ik uiteraard nog niet inschatten. Ik heb in de tussentijd wel goed contact gehad met de advocaat van de ‘tegenpartij.”

advertentie
advertentie