Gluren bij de buren geslaagd

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het directe contact dat je hebt met de bezoeker maakt het optreden speciaal.”, vertelt Naomi van het duo Naomi & Fiora. ,,Het beidt meer dan bij grotere groepen de mogelijkheid zelf wat te vertellen, maar ook te luisteren naar het publiek. Er is echt interactie.

Intimiteit huiskamer geeft iets extra MAARN/MAARSBERGEN - Met optredens op zeven locaties hoefden de inwoners van Maarn zich afgelopen zaterdagmiddag niet te vervelen. De intieme optredens - die gemiddeld genomen door 10 personen tegelijk werden bezocht - werden buitengewoon gewaardeerd.

door Monique José Timmermans

De dames waren te gast in de huiskamer van een tante. ,,Mijn tante kwam met het idee, zij heeft ook met een andere tante alles georganiseerd.” De reacties op het optreden met tweestemmige zang onder begeleiding van piano of accordeon - met eigen liedjes en bestaande liedjes op een nieuwe manier - waren zeer positief.

Kortom een geslaagde middag aan de Vossenweg.

Oosterse sfeer

Op het Steenbeek werden gasten ondergedompeld in de magische muziek, verhalen en gedichten uit het oosten. ,,Het bracht een verre heimee naar Maarn, de dag was warm en dat niet alleen door de zon, maar vooral door de mensen die hun oren en hun ziel aan ons optreden hebben gegeven.”, omschrijft Eufraattrigris, vertegenwoordigd door Aban, Monir en Araz, de sfeer in de huiskamer.

,,Een prachtig huis, met lieve mensen. Het meest heeft ons verbaasd dat we na de borrel uitgenodigd werden om te blijven eten. Die gastvrijheid herkennen wij niet zo in de Nederlandse cultuur. Wij danken de organisatie en alle mensen eromheen voor deze mooie dag.”

Jazz

Het grootste koor werd gevormd door The Jazz Past. Twaalf dames en heren hadden hun onderkomen gevonden aan de Maarnse Grindweg waar zij met Nederlandstalige muziek in jazzarrangementen hun gasten vermaakten.

,,We zijn een jong koor dat pas anderhalf jaar bestaat en dit soort gelegenheden zijn ideaal om ervaring op te doen met optreden.”, volgens Peter Smid een van de koorleden.

,,Het was een zeer geslaagde middag. Recent hebben we ook in Amersfoort met Gluren bij de Buren meegedaan, daar was de opzet iets groter en op 14 juni doen we mee met aan het amateurkunstfestival in Utrecht.”

Op de andere twee locaties in Maarn was vooral klassieke muziek te beluisteren, gebracht door ‘Ludiek’ en door ‘The Brownies’.

Ook in Maarsbergen stonden de deuren open voor Gluren bij de Buren. Di Sjikses bracht onder het motto ‘Vergeet je sores, verhoog de gein’ Klezmer en andere meeslepende muziek. Terwijl Clamor het publiek met melodieuze muziek meenam naar de Andes-landen.

Voor de rondreizende bezoekers van Gluren bij de Buren was het niet mogelijk alle optredens te bezoeken. Dat bleek geen probleem, veelal hadden mensen echt specifiek voor een bepaalde groep of genre gekozen.

advertentie
advertentie