De DE Factor voor muzikale hockeyleden

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,Voor de D en E jeugdleden in de leeftijd van 8 tot 12 jaar is er buiten het hockey om weinig te doen. De C jeugd heeft het zogeheten C dineren, de A en B jeugd hebben hun eigen feestcommissie. Daarom is er drie jaar geleden een commissie in het leven geroepen die een middag organiseert voor de groep van 8 tot 12 jaar. Het moet een middag worden waarop de jeugdleden kunnen optreden in de vorm van een playbackshow met de toepasselijke naam ‘De DE Factor’,, vertelt Astrid Dekkers lid van deze commissie. Er hadden zich 14 teams met in totaal 150 jeugdleden opgegeven om in een bomvol clubhuis een act te verzorgen. Zo ontstonden er zeer gevarieerde optredens. Een team voerde een stuk uit een musical op, een ander team gooide er een meezinger van André Hazes tegenaan. Eén ding werd deze middag duidelijk, muzikaal talent bleek ruim voldoende aanwezig. Elk optreden werd beloond met een applaus van de vele aanwezige ouders. In de loop van de middag liep de temperatuur in het clubhuis op tot een zomerse waarde van 35 graden die de lenzen van de camera’s deed beslaan. Na elk optreden was er een deskundig commentaar van de aanwezige jury bestaande uit Ira Appel, Rob Renes en Ernst Brummen. De juryleden hadden de toepasselijke bijnamen van Shakira, Rob de Nijs en Ernst Bobbi en de rest. De optredens werden aan elkaar gepraat door presentator Hanneke Hietink. De jury had het erg moeilijk om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen omdat er nogal wat talent en originele acts voorbij kwamen. Maar na lang beraad ging de eerste prijs naar meisjes 8E met een uitvoering van The Final Countdown. Op de tweede plaats kwamen de meisjes D1 met een uitvoering van Stickwash. En de derde plaats ging naar jongens 8E2 met een uitvoering van de musical Highscool. De aanmoedigingsprijs was voor meisjes 6E4 met het Bond Theme of 007.

DOORN - Voor het derde achtereenvolgende jaar werd in het clubhuis van de hockeyclub Doorn een muzikale talentenjacht georganiseerd voor de D en E jeugd leden. Vrijdagmiddag was het zover.

door Rob Verbraak

,,Een middag als deze was erg goed voor de saamhorigheid onderling. De jeugdleden hebben allemaal flink geoefend voor dit optreden, zowel thuis als na de trainingen. Al met al was het vandaag weer een daverend succes,” besluit Dekkers.

advertentie
advertentie