Avondje Amerongen nog altijd bijzonder

5 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De drijvende kracht achter Avondje Amerongen, kunstschilder Aris Tijsseling, heeft zijn taken overgedragen aan Caroline Lolkema van Il Sogno, en Inge van Noortwijk, beeldend kunstenaar. Hij wil meer tijd voor werk en studie vrijmaken, maar blijft actief bij de club betrokken. De nieuwe coördinatoren praten over hun plannen. Van Noortwijk: ,,We blijven kiezen voor deelnemers met een speciaal aanbod van kunst en producten, deze avondjes moeten aantrekkelijk en verrassend blijven. Elke keer weer. Natuurlijk zijn de Amerongers graag geziene gasten, maar bezoekers uit de omgeving zullen ons dorp extra aanzien kunnen geven.”

AMERONGEN - Het eerste Avondje Amerongen van 2009 vindt plaats op 6 maart, langs de vertrouwde route door de oude kern van Amerongen. Veertien winkels en galeries werken hier aan mee. Met een keur aan boeken, woonaccessoires, antiek, keramiek, porselein, sieraden en andere speciale objecten. De organisatie is wat veranderd en er zijn enkele nieuwe deelnemers. Het derde seizoen van het Avondje Amerongen maakt een frisse start.

door Manus van Gent

Lolkema: ,,Wat we doen moet wel exclusief, zeg maar een beetje bijzonder, blijven. Zonder pretentieus te willen zijn. Gewone dingen zijn er wel genoeg, denken wij. Dit seizoen zijn er vier nieuwe, verrassende avondwinkels bijgekomen. Daarop leggen wij, en die deelnemers zelf een accent. Het zijn Studio Dikkenberg , advies en levering van projectmeubilair. Een showroom aan de Overstraat 1, geleid door Diederik Vink. Ook De Oude Lantaarndoet mee, met Oudhollandse en antieke tuindecoraties en lantaarns. Te vinden aan de Nederstraat 27.”

Van Noortwijk vult aan: ,,Ook nieuw zijn de firma Breeschoten, woninginrichter aan de Utrechtsestraatweg 1. En Atelier 15 met schilderijen, beeldend werk en sieraden, naast Breeschoten op nummer 15.”

De andere tien deelnemers houden open huis, op loopafstand van elkaar in de kern. Ze zij te herkennen aan eigen verlichting en banieren. Restaurants Buitenlust en In Den Rooden Leeuw verzorgen de inwendige mens en bieden hun gezelligheid. Er zijn 5000 brochures, deels verspreid, deels nog beschikbaar. Meer informatie: www.avondjeamerongen.n. Avondje Amerongen: 6 maart van 19.00 uur tot 21.30 uur.

advertentie
advertentie