Workshop kraanvogels vouwen

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Naast literatuur en non-fictie, waarin dieren een centrale rol spelen, zijn dan vele vogels te zien in de bibliotheek. Er wordt een poging ondernomen om met alle bezoekers duizend kraanvogels te vouwen, die allen een plekje in de bibliotheek krijgen. De start van het kraanvogels vouwen is op donderdagmorgen 5 maart met een workshop. Deze wordt gehouden tijdens de Zoute Inval en start om 10.00 uur. Onder deskundige leiding worden alle vouwstappen uitgelegd, waarna de deelnemers zelf aan de gang kunnen met het vouwen van één of meerdere kraanvogels.

LEERSUM - Tijdens de boekenweek 2009, van 11 t/m 21 maart, verandert de bibliotheek in Leersum in een volièreachtige omgeving. Het motto van de boekenweek is dit jaar Tsjiep Tsjiep: dieren in de literatuur.

Deelname is gratis; wel wordt een bijdrage van €1,- gevraagd voor de koffie/thee.

Het vouwen van duizend kraanvogels brengt volgends de traditie geluk en gezondheid en het is een internationaal symbool van vrede geworden. Alle bezoekers van de bibliotheek kunnen van 5 tot en met 21 maart een kraanvogel vouwen en deze achterlaten. Naast de kraanvogels zijn er ook tot eind maart kunstzinnige vogels te zien van de kunstenaressen Hannelieke van der Beek uit Leersum en Katri Schweitzer uit Amerongen.

Kraanvogels vouwen is een origami-techniek en is in Japan en China een eeuwenoude traditie. Binnen de wetenschap zijn er vele toepassingen ontwikkeld waar origami aan de basis heeft gestaan. Wat te denken van airbags, die door origamitechnieken zo gevouwen kunnen worden dat ze op de kleinste plekjes in de auto gebouwd kunnen worden.

advertentie
advertentie