Kaapse Kunsten...

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Kaap brengt de komende tijd, onder de noemer Kaapse Kunsten, cursussen en workshops in beeld, om zo de lezer een kijkje te gunnen. Deze week Sensi- Therapie.

Sensi Therapie: luisteren naar het lichaam

door Marjan van den Dorpe

AMERONGEN - ,,Ooit jezelf afgevraagd wat je lichaam je influistert? Sensi- Therapie vertelt het je. Deze vorm van therapie richt zich op de gezondheid van de persoon zelf. Met een biosensor wordt je lichaam uitgemeten.’’ Aan het woord is eigenaar en therapeut Chiel Gronert van de Chiel Praktijk voor Sensi- Therapie, gevestigd aan de Molenstraat 3. Gronert heeft aan de lijve ondervonden wat Sensi-therapie met een menselijk lichaam kan doen.

Gronert:,,Ik had vroeger veel last van hooikoorts. Maar nadat ik Sensi-Therapie gekregen heb hoefde ik geen medicijnen meer te slikken en ben ik daar definitief vanaf.”

Sensi-Therapie activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Als dit niet meer optimaal functioneert, dan kan dat tot allerlei klachten lijden zoals burn-out, stress, verdriet, allergieën of zelfs pijn. Sensi- therapie vormt een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Gronert: ,,Na een uitgebreid gesprek met de cliënt ga ik met een biosensor het lichaam uitmeten. Die biosensor is niets meer dan een koperen ring aan een staafje. Ik houd dat losjes in mijn hand en stel vragen aan het lichaam. Het magnetsich veld rondom het lichaam geeft dan zelf de ‘antwoorden’. Ik zelf heb daar geen enkele invloed op.”

Na het uitlezen van het lichaam kunnen er verschillende testen worden uitgevoerd. Eén daarvan is de allergietest. Gronert heeft hiervoor enkele tientallen ampullen. De cliënt pakt zo’n ampul vast en door middel van de biosensor vraagt Gronert aan het lichaam of het voor deze stof allergisch is. Het koperen schijfje gaat dan op en neer als teken een soort ‘ja knikken’ of heen en weer als teken van ‘nee’.

Tijdens een behandeling, die ongeveer twee uur duurt, worden belemmerende blokkades direct behandeld, opgeheven en geïntegreerd. Mogelijke technieken hierbij zijn: drukpuntmassage, lymfedrainage, holistic pulsing, ontgiften of voedingsadviezen. Maar ook gewricht en beenlengtecorrecties en het uitmeten van benodigde vitamines en mineralen vallen daaronder.

Kinderen kunnen thuis in hun vertrouwde omgeving behandeld worden. Gronert Pratijk geeft belangstellenden de mogelijkheid om een gratis proefmeting en uitleg te krijgen. Duur hiervan is ongeveer 15 minuten. De praktijk is geopend op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur.

Meer informatie: chiel@laatjelichaamspreken.nu / www.laatjelichaamspreken.nu of 06- 513 845 85.

advertentie
advertentie