Gluren bij de wethouder

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De organisatie van gluren bij de buren, ZIMIHC, heeft 27 mensen bereid gevonden hun huiskamer beschikbaar te stellen voor het amateurkunstenaarproject Gluren bij de Buren. Onder de 27 aanmeldingen zijn twee wethouders. ,,Het is ons gelukt om in zes dorpskernen huiskamers te vinden”, aldus Kees Ligtelijn van de organisatie.

Het idee van het project is dat amateurkunstenaars gebruik mogen maken van huiskamers om hun ‘kunstje’ te vertonen. Van Franse chansons tot poëzie, alles komt voorbij op 7 maart in de 27 huiskamers op de Heuvelrug.

Wethouder Roy Pamboer hoopt dat mensen geen ‘koudwatervrees’ hebben. ,,Ik hoop dat mensen niet terughoudend zijn om bij vreemden over de vloer te komen om naar een optreden te kijken. Het is natuurlijk de eerste keer dat dit wordt georganiseerd dus ik kan me voorstellen dat mensen denken: hoe gaat dat dan? Ga er heen, zoek een adres in de buurt en laat je verassen.”

Cultuurmakelaar Ina Muller: ,,Het is te hopen dat mensen elkaar mobiliseren om in verschillende huiskamers te kijken. We hebben ook twee wethouders die meedoen, dat is natuurlijk een unieke kans om eens een kijkje bij de wethouder thuis te nemen.” De wethouders die hun huiskamer beschikbaar hebben gesteld zijn Clemens van de Burg en Jankees Salverda. De optredens zijn tussen 13.00 uur en 18.00 uur en duren 30 minuten. Meer informatie over het gluren bij de buren: www.gbdb.nl.

advertentie
advertentie