Geen plek voor olijfolieshop op Grietmarkt

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben onlangs begonnen met een online olijfoliezaak. Puur natuur olie uit Zuid-Europa. Bovendien heb ik de etiketten laten maken door een kunstenaar. Een ideaal product voor op de Grietmarkt”, aldus Van Donkelaar. Hij meldde zich aan bij de organisatie van de markt. Een ideale gelegenheid om mensen ‘live’ te laten proeven van zijn olijfolie.

AMERONGEN - Nico van Donkelaar wil graag zijn olijfolie laten proeven aan Amerongen tijdens de Grietmarkt, op 9 mei. Een andere aanbieder van olijfolie was hem echter voor. Tot groot ongenoegen van de eigenaar van de webwinkel is er geen plek voor hem in zijn eigen Amerongen.

door Paul Nolens

Flauw

De Ameronger kreeg echter te horen dat er geen plek voor hem is op de Grietmarkt, en dat verbaast hem.,,Er werd mij verteld dat er al een aanbieder van olijfolie staat op de markt. Er is geen plek voor een tweede. Ik snap het niet. Er staan toch ook twee aanbieders van brood? Bovendien kost een kraam op de Grietmarkt slechts 35 euro, dan lijkt het me vreemd dat de andere aanbieder daar exclusief mag staan. Ik vind het geen sterke argumenten en erg flauw.”

Niet twee dezelfde kramen

Volgens Hans van de Pol, organisator van de Grietmarkt, ligt het allemaal wat genuanceerder. ,,Van de 70 kramen op de Grietmarkt zijn er 20 beschikbaar voor ‘groene’ producten, daar hoort de kraam voor olijfolie ook bij. We hebben een beschikbare plek voor een aanbieder van olijfolie. Olijfbedrijf uit Bussum is er vanaf het begin al bij op de Grietmarkt. De andere 50 plekken zijn bestemd voor kunst.”

De markt is te klein

Van de Pol vervolgt: ,,Het argument dat er twee aanbieders van brood zijn, en er dus ook twee aanbieders van olijfolie mogen staan klopt niet. Er wordt door een kraam biologisch brood aangeboden en door de andere kraam Italiaans brood. Beide kramen draaien een prima omzet. Ik kan het ten opzichte van Olijfbedrijf niet maken om een kraam met precies hetzelfde product op de markt te zetten. Als we een markt hadden met 50 groene kramen was het geen probleem geweest. De markt is er simpelweg te klein voor. Ik vind het jammer dat het zo gaat.”

advertentie
advertentie