Kaapse Kunsten.........

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Het was gezellig druk in de kamer op de eerste etage bij Jitske Winter, eigenaresse van Kaars Idee. Zij organiseerde onlangs een Valentijnsworkshop voor kinderen. Twee uur lang werd er door zeven jonge dames,variërend in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, druk geknutseld. Onder het genot van een glaasje fris en een stuk eigen gebakken cake, deze keer iin de vorm van een hart, werden de mooiste cadeautjes gemaakt voor vrienden of ouders. Keuze kon gemaakt worden uit het versieren van een hart van kaarsvet met een zogenaamde kaarsenpen. In de meest uiteenlopende kleuren lagen deze op de tafel. Ook kon een stapelkaars gemaakt worden. Winter: ,,Een dergelijke kaars maak je door met vormpjes, speciaal voor deze cursus hartjes, in oplopende grote in een plak kaarsvet te drukken. Het grootste hartje onder en dan maar stapelen. Als alles op elkaar ligt met een priem door al die laagjes een gaatje maken en daar het lontje doortrekken. Afknippen op de juiste lengte en klaar is je kaars.” Ook konden de jonge deelneemsters kleine kaarsjes dompelen in vloeiend kaarsvet van verschillende kleuren. Het witte dompelkaarsje veranderde dan langzaam in die kleur. Favoriet waren uiteraard de kleuren rood en roze.

Kaarsidee, ambachtelijke cadeautjes LEERSUM - De Kaap brengt de komende tijd, onder de noemer Kaapse Kunsten, cursussen en workshops in beeld, om zo de lezer een kijkje te gunnen. Deze week Kaars Idee uit Leersum

door Marjan van den Dorpe

Winter:,,Voor al diegene die nu denken: Dit had ik ook wel willen doen niet getreurd. De volgende workshop die ik ga houden is vlak voor Pasen. Voor de kinderen van 7-13 jaar is dat op woensdagmiddag 1 april. Voor volwassenen wordt deze gehouden op maandagavond 6 april.”

De kinder Paasworkshop begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Die middag worden er blokjeskaarsjes en twee ei-kaarsjes gemaakt. De eitjes kunnen in een eigen versierd potjes gezet worden. Dit alles onder het genot van iets te drinken en een choco-eitje. De Paasworkshop voor volwassenen begint om 19.30 uur en eindigt rond 22.00 uur. Er wordt een eiertafereel, bestaande uit 1 groot, 1 klein ei en een ballonkaars in de vorm van een ei gemaakt. De prijs van deze workshop is inclusief materialen; koffie of thee en uiteraard choco-eitjes. Bij Kaars Idee komen diverse kaarstechnieken aan bod, zoals gieten, dompelen en snijden. De kaarsen worden ambachtelijk gemaakt onder leiding van Jitske Winter, gediplomeerd kaarsenmaakster.

Voor meer informatie: www.kaarsidee.nl; kaarsidee@hetnet.nl of via: 0343- 461436.

advertentie
advertentie