Maarn wijzer toont variatie in cursusaanbod

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,We hebben jaarlijks circa 1000 cursisten en een aanbod van ongeveer 90 cursussen. Daar zitten hele populaire tussen zoals trim fit, dat is elk jaar vol en zal ook volgend jaar weer vol zitten. We streven ernaar elk jaar zo’n 15% van ons cursusaanbod te vernieuwen, zodat er voldoende variatie in het aanbod blijft. Soms is voor zo’n cursus te weinig animo, dan wordt deze geannuleerd.”, vertelt Gera Hensbergen voorzitter van Maarn Wijzer. Maarn Wijzer is in de regio een van de succesvolste organisaties op dit gebied. ,,We richten ons echt op de inwoners van Maarn en Maarsbergen, alhoewel we ook wel eens een cursist uit een andere plaats mogen verwelkomen.”

MAARN - Voor het eerst in haar bestaan heeft Maarn Wijzer een tentoonstelling ingericht die een beeld geeft van een groot gedeelte van het cursusaanbod waar de vereniging voor staat. Nog tot 16 maart is de expositie te zien in De Twee Marken.

door Monique José Timmermans

,,Het cursusaanbod is ingedeeld in vier disciplines: beeldend, varia, talen en jeugd. Van al deze disciplines hebben we getracht iets aan de tentoonstelling in De Twee Marken toe te voegen. Beeldend (zoals boetseren, tekenen en schilderen) heeft al vaker werk geëxposeerd en ook jeugd (bijvoorbeeld expiriment geslaagd, taart versieren, knuffel boetseren) liet wel eens zien wat het resultaat van hun inspanningen bij de cursus was. Nu hebben we voor talen bijvoorbeeld een vitrine met boeken die worden besproken bij de boekenclubs ingericht en gedichten opgehangen. En foto’s gemaakt bij diverse cursussen zodat een beeld ontstaat van de werkwijze. Nog nooit is zo breed het totale aanbod in beeld gebracht. En nog zijn er cursisten die komen kijken en dan hun cursus niet terugzien. Het is dus nog niet eens compleet.”, aldus de coördinatrice van de afdeling jeugd Truus Waltmann die de expositie mede heeft ingericht.

,,Hoewel Maarn Wijzer niet te klagen heeft over belangstelling, is een doelstelling wel aandacht te vragen voor wat het volgen van een cursus oplevert om zo mogelijk meer mensen over de streep te trekken. De cursussen - waarvan sommige een heel seizoen lopen, en sommige slechts uit een of twee dagdelen beslaan, vormen toch een belangrijk sociaal gebeuren in het dorp.”

Zie www.maarnwijzer.nl voor een compleet overzicht.

advertentie
advertentie