Kaapse Kunsten..........

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De Kaap brengt de komende tijd onder de noemer Kaapse Kunsten cursussen en workshops in beeld, om zo de lezer een kijkje te gunnen. Deze week het Kunstgilde uit Leersum.

Schilderijen, beelden en keramiek

Schilderijen, beelden en keramiek, daar bestaat de nieuwe expositie van het Kunstgilde uit. Afgelopen zaterdagmiddag werd deze officieel geopend. Er is werk te zien van Hannelore van Reenen, Johan van Dort, Koos Dekker en Ineke Breedveld.

door Marjan van den Dorpe

Op de begane grond zijn schilderijen van Hannelore van Reenen (al twintig jaar woonachtig in Amerongen) te zien. Van Reenen:,, Ik schilder al vanaf mijn 25e jaar en ben al 17 jaar lid van het Kunstgilde. Ik heb enkele jaren de Artibus-opleiding gevolgd en daarna enige cursussen in aquarel en portrettekenen gedaan. Ik werk veel met aquarel en meestal gebruik ik een voorbeeld, zoals een (zelfgemaakte) foto of een ansichtkaart.”

Van Reenen heeft al meerdere keren geëxposeerd, zoals bij voorbeeld in Woudschoten.

Koos Dekker woont in Leersum en is actief in de beeldhouwgroep. Haar werk staat, samen met werk van Ineke Breedveld, in de erker van het Gildehuis. Zij maakt abstracte, vaak afgeronde vormen in mooie steensoorten zoals serpentijn en albast. De kleur en de tekening van de steen laat Dekker zo goed mogelijk tot hun recht komen in haar werk. Ineke Breedveld uit Maarn is eveneens actief in de beeldhouwgroep, maar daarnaast ook in het boetseren en glazuren in klei. Haar voorkeur gaat uit naar het vormen van mens- en/of dierfiguren gemaakt van de zachtere steensoorten zoals speksteen en albast. Haar keramische beelden zijn vaak kleurrijk en hebben een speels karakter.

Johan van Dort uit Leersum is een echte autodidact. In zijn atelier ‘Het zijkamertje’ werkt hij aan zijn schilderijen. Van Dort: ,, Eind 2005 ben ik in Leersum komen wonen. Mijn werk kan je het beste omschrijven als realistische fijnschilderkunst. Ik werk met olieverf op masoniet. Masoniet is een veredelde vorm van hardboard. Op een gegeven moment ben ik gewoon maar begonnen met schilderen. In het dagelijks leven ben ik personeelsconsulent en schilderen is een vorm van therapie voor mij geworden.” Ook Van Dort heeft al aan meerdere exposities meegedaan zoals bij voorbeeld in Utrecht.

De tentoonstelling is elke vrijdag, zaterdag en zondag te zien van 14.00 tot 16.30 uur en duurt tot 5 maart.. Buiten deze openingstijden kan er altijd telefonisch een afspraak gemaakt worden. Het Kunstgilde is gevestigd aan het Kerkplein 10. Meer informatie is onder andere te vinden op www.kunstgilde-leersum.nl.

advertentie
advertentie