Jurjen Groen met Ninus op eigen benen

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Mensen komen bij mij omdat ze niet lekker in hun vel zitten. Dat kan zijn omdat ze niet fit zijn, omdat er iets in hun lichaam niet goed functioneert of omdat ze op een andere manier willen gaan leven’’, zegt Groen. ,,We hebben eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek over wat iemand wil bereiken. Als het gevoel aan twee kanten goed is, gaan we aan de slag. Het draait om het verschil tussen weten en doen. Veel mensen weten wel dat hun conditie niet goed is, maar vinden het moeilijk om de stap te zetten en er daadwerkelijk iets aan te veranderen. Ik kan ze daarbij helpen en ervoor zorgen dat ze hun lijf op de juiste manier gaan gebruiken”, vertelt Jurjen Groen.

LEERSUM - Jurjen Groen staat per 1 februari als personal trainer en coach op eigen benen. ,,Met mijn bedrijf Ninus begeleid ik op een heel eigen manier mensen naar realistische doelen’’, zegt Groen. Hij werkt nu ruim 2,5 jaar in zijn eigen bedrijf dat het afgelopen jaar enorm is gegroeid. ,,Door mijn tevreden klanten komen er steeds weer nieuwe en enthousiaste klanten bij.’’

Keuren en plannen

,,Iedereen ondergaat eerst een uitgebreide sportmedische keuring. Daardoor weet je precies hoe je er lichamelijk voor staat. Daarna neem ik de week met ze door en kan ik zien hoeveel tijd ze aan hun gezin, hun werk en sociale contacten besteden. We bekijken hoe we de planning van de week zo kunnen inrichten dat er tijd over blijft om te sporten. Dit is met name voor mensen met een drukke baan erg belangrijk. Zij zijn vaak degenen die geen tijd nemen voor zichzelf. In het begin volg ik de mensen heel intensief. Het is belangrijk dat de nieuwe levensstijl een gewoonte wordt en dat trainen daar een onderdeel van uitmaakt. Zodra ik zie dat de training een juiste routine krijgt, neem ik wat meer afstand. Natuurlijk blijf ik ze coachen, maar degenen die ik begeleid moet het uiteindelijk wel zelf doen’’, legt Groen uit.

Beter presteren

,,We stellen een plan op met duidelijke en haalbare doelen voor de lange termijn. Ik begeleid mensen met uiteenlopende doelstellingen. Zo zijn er mensen die graag willen afvallen, maar ik begeleid ook professionele sporters die een stap verder willen gaan. Ik word regelmatig uitgenodigd door bedrijven die het belangrijk vinden dat hun medewerkers goed voor zichzelf zorgen en dat ze fit zijn. Het is bewezen dat ze daardoor beter presteren. Dit geldt voor iedereen natuurlijk.”

,,Voor mij is het een enorme uitdaging om helemaal op eigen benen te staan en mensen mijn visie, die geënt is op aikido, te laten ervaren. Ik ben trots op het feit dat het me gelukt is om zo snel een grote klantenkring op te bouwen. Ik denk dat dat komt door de manier waarop ik mensen begeleid, maar zeker ook door de professionele mensen met wie ik samenwerk. Bovendien ben ik oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Alleen dan kun je dit vak goed uitoefenen.’’

Ninus, Jurjen Groen, tel. 06-18630671; www.ninus.nl

advertentie
advertentie