Opleiding tandartsassistenten in Maarn

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Wij zijn een onafhankelijk en commercieel opleidingsinstituut in de tandheelkunde, onze kernactiviteit zijn de cursussen voor tandartsassistenten.”, aldus directeur Anne-Peter van Riet. ,,In totaal komen per jaar 1.600 mensen bij ons op cursus, waarvan circa 2/3 naar Maarn en de rest naar onze vestiging in de buurt van Tilburg. Anders dan universiteiten en hogescholen kunnen we snel inspelen op vraag uit de markt. Bijvoorbeeld met de cursus anesthesie voor assistenten en mondhygiënisten toen zij die bevoegdheid volgens de wet kregen.”

MAARN - In het gezondheidscentrum aan de Sportlaan is sinds 1 januari het opleidingscentrum en cursusbureau van Edin gevestigd. Uit het hele land komen sindsdien tandartsassistenten en ook mondhygiënisten en tandartsen naar Maarn voor scholing.

door Monique José Timmermans

In het gezondheidscentrum kwam ruimte vrij waar nu naast het kantoor een opleidingsruimte voor theorielessen en een fantoomzaal met oefenpoppen zijn ingericht. In het souterrain van het gebouw staan in een grote ruimte zes complete behandelunits met en een theoriegedeelte. ,,Het opleidingscentrum is in de afgelopen jaren zo gegroeid dat we deze stap konden maken. Voorheen werkten we vanuit Nieuwegein en huurden we voornamelijk op vrijdag en zaterdag praktijken af voor de lessen. Zo zijn we ook met deze locatie in aanraking gekomen.”

,,We merken dat de cursisten de locatie in de natuurlijke omgeving als zeer prettig ervaren. Een industrieterrein is bijvoorbeeld niet aantrekkelijk om in de pauze even naar buiten te lopen. De bereikbaarheid is daarnaast heel goed met trein en auto.”, voegt manager cursusbureau Simone Kettlitz toe.

Edin heeft zelf ontwikkelde cursussen met een groot netwerk van docenten, maar nodigt daarnaast bijvoorbeeld ook tandartsen uit die vooroplopen met een bepaald specialisme om hun kennis over te dragen. ,,Maar ook de cursus aan huis is nog steeds actueel bij grote praktijken kunnen dan in een keer alle assistenten dezelfde cursus in de eigen praktijk volgen. Bovendien is een samenwerkingsverband aangegaan met de New York University. Daar gaan elke 3 à 4 maanden circa 20 tandartsen via Edin naar toe voor een cursus implantologie. Dit soort activiteiten willen we ook verder uitbreiden.”, besluit Van Riet.

advertentie
advertentie