Wethouder moet inbinden

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De hete punten in de structuurvisie zitten volgens Waltmann voornamelijk in de mobiliteit en de ontwikkelingen bij Maarsbergen. Maar de gemeente heeft ook veel reacties binnen gekregen over het behoud van de landschappelijke waarden. Waltmann: ,,Het grote aantal reacties heeft ons gescherpt in het denken, het is van grote invloed geweest. Maar we zijn zelf ook tot nieuwe inzichten gekomen.”

Waltmann past hete punten aan in structuurvisie HEUVELRUG - Het college doet op 26 februari een voorstel aan de raad om in het ontwerp van de structuurvisie een aantal veranderingen door te voeren. Het college heeft naar aanleiding van de discussieversie van de structuurvisie 200 reacties binnen gekregen. ,,We hebben op de heetste punten een stap terug gedaan”, aldus wethouder Robbert Waltmann.

door Paul Nolens

De wethouder erkent dat er voornamelijk op het gebied van mobiliteit ingebonden moest worden. ,,Er komt geen verlenging van de N226 richting Wijk bij Duurtstede. We gaan naar oplossingen zoeken om het verkeer om het gebied heen te leiden. We zijn voorzichtiger geworden met het aanleggen van nieuwe wegen”, aldus Waltmann. Hoe het verkeersprobleem opgelost gaat worden weet de wethouder nog niet precies, maar hij is tot inzicht gekomen dat er eerst naar alternatieven gekeken moet worden voor er over nieuwe wegen gesproken wordt.

Ook de plannen voor grootschalige nieuwbouw in Maarsbergen zijn van de baan. Waltmann: ,,We hebben nog steeds de intentie om te ontwikkelen, zowel op het gebied van woningbouw als op het gebied van bedrijventerreinen, maar alles zal op bescheidenere schaal gaan. De visie op duurzaam groen, het behouden van rode contouren en de landschappelijke waarden blijft bestaan.”

advertentie
advertentie