Trage voortgang Centrumplan

5 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,We blijven doorgroeien, vorig jaar weer 10%, maar de ruimte wordt niet groter. Daardoor kunnen we niet het hele assortiment voeren zoals we dat zouden willen aanbieden.”, aldus Theo van Schaick. ,,Het weekend hadden we 800 pizza’s in voorraad, meer kunnen we niet invriezen, maar dat was te weinig.”

Mogelijk start vrijstellings- procedure MAARN - Het lijkt stil rond het centrumplan in Maarn. Nog steeds zijn er geen tekenen voor daadwerkelijke bouw op korte termijn op de huidige Plus-locatie op de hoek Raadhuislaan/Tuindorpweg, aangezien het vergunningentraject nog niet is gelopen. Intussen schippert Plus van Schaick met de beschikbare - te kleine - ruimte.

door Monique José Timmermans

,,Bovendien schuiven we investeringen op deze locatie al drie jaar voor ons uit. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuwe kachel in het pand komen. Ook op de voormalige Spar locatie moeten ‘hobbels’ worden genomen, maar we zouden daar wel een grotere winkel krijgen met alle voordelen van dien. De discussie of het beter is nu al te verhuizen naar een noodwinkel op die locatie is echter (nog) niet gevoerd.”

Verkeersveiligheid

Buurtbewoners rond het Buntplein zijn niet allemaal positief over de komst van de Plus naar hun wijk. Een winkel op loopafstand is natuurlijk wel makkelijk, maar men vreest voor de verkeersaantrekkende werking en parkeeroverlast. De verkeerscommissie van de nabijgelegen basisschool De Ladder heeft zelfs al een gesprek met de wethouder gehad over de verkeersveiligheid voor de schoolgaande kinderen. ,,Wij kregen het gevoel dat de wethouder geen inzicht heeft in de daadwerkelijke verkeersstroom die op gang komt als de Plus aan het Buntplein gevestigd wordt.”

Bij monde van André Huigen verklaart Plus Vastgoed dat: ,,Er aan het Buntplein niet gebouwd wordt zolang onbekend is wanneer in het centrum gebouwd gaat worden.”

Onderhandeling

Bouwen in het centrum zal op z’n vroegst in 2010 kunnen beginnen. ,,Dit jaar zullen we nog nodig hebben voor het vergunningentraject”, aldus wethouder Ruimtelijke Ordening Robbert Waltmann. ,,Ontwikkelaar OVOM bv heeft voor 1 juli 2008 een bouwplan met een ruimtelijke onderbouwing ingediend bij de gemeente. Eind 2008 waren alle stukken nagenoeg compleet en goedgekeurd. De Welstandscommissie heeft zich al uitgelaten over het bouwplan. De gemeente is nu nog met de ontwikkelaar in onderhandeling over de kosten voor de inrichting van de openbare ruimte. Als deze onderhandelingen zijn afgerond, kan de vrijstellingsprocedure voor het bestemmingsplan (artikel 19) worden opgestart. De verwachting is dat deze procedure op korte termijn wordt opgestart. ,,Dan worden ook alle stukken ter inzage gelegd. Als het plan in procedure wordt gebracht, volgt er een nieuwe informatieavond. Belanghebbenden worden hierover geïnformeerd.”

Intussen ontving wethouder Robbert Waltmann vorige week de 9-jarige Violet de Vroe en de 10-jarige Sanne de Bont uit Maarn. Zij kwamen 78 handtekeningen aanbieden van tegenstanders van het project Centrumplan. ,,Wij wonen al ons hele leven in het dorpje Maarn. Maar met zo’n groot pand dat er komt, wordt het net een stadje. Het is superlelijk en als het zo druk wordt, wordt het hier minder leuk.”

,,Het is belangrijk dat er goede winkelvoorzieningen in Maarn blijven. De supermarkt speelt daarin een belangrijke rol.”, reageerde de wethouder. ,,Bovendien is het plan al goedgekeurd door de raad, zelfs met 100.000 handtekeningen houd je het dan niet meer tegen.” Hetgeen toch wel enige teleurstelling bij de jonge dames tot gevolg had.

Voldoende belangstelling

,,Aan ons zal het niet liggen dat er snel gebouwd gaat worden.”, aldus De Wit van projectontwikkelaar OVOM BV. ,,Het is een proces dat stap voor stap gelopen moet worden, je kunt geen stap overslaan. Het gebouw moet immers in de bestaande dorpskern ingepast worden. Er worden aanvullende onderzoeken gedaan in verband met geluidshinder door de nabije ligging van de A12. Op uitwerkingsniveau wordt er daarom nog aan het gebouw gewerkt.” De Wit vervolgt: ,,Ik hoop niet dat het vergunningentraject en de vrijstellingsprocedure nog zo lang duren als de gemeente aangeeft, maar dat we ons huiswerk zo goed gedaan hebben dat alle weerstand weerstaan kan worden. De aanvragen bij de makelaar geven een beeld van voldoende belangstelling voor de woningen.”

Mooie plek

Verkopend makelaar voor de woningen Breur heeft een - weliswaar verouderde - schets van het Centrumplan nog prominent in de etalage hangen. ,,Het blijft er hangen om de discussie levend te houden, maar we werken er nog niet actief mee”, aldus de makelaar. Naar zijn zeggen zijn er zeker gegadigden voor de appartementen. ,,Oudere inwoners van Maarn vinden het een mooie plek om te komen wonen.”

advertentie
advertentie