Marc Boers start marketing adviesbureau

5 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Vanaf het moment dat de computer zijn intrede deed en de internetsites voor iedereen bereikbaar werden, ondervonden de zelfstandige winkeliers veel hinder van daar geplaatste aanbiedingen. Klanten kwamen met informatie en prijzen van internet de winkels binnen. Veel detaillisten kregen het gevoel dat ze iets zouden moeten doen met internet om niet achter te blijven met de ontwikkelingen op dit gebied. Maar hoe doe je dat? Wie kan je daarin goed advies geven geënt op jouw speciale situatie? Hoe kunnen (toekomstige) klanten nou juist jouw website vinden?

LEERSUM - Sinds begin januari van dit jaar hebben de detaillisten, binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede, er een adviesbureau bij. Marc Boers, directeur van Expert Leersum, heeft een eigen Marketing Adviesbureau gestart.

door Marjan van den Dorpe

Met die vragen liep Boers ook rond. Expert Nederland is al sinds anderhalf jaar vrij actief op internet. Boers had hierdoor al ruime ervaring opgedaan en besloot, als uitbreiding hierop, een opleiding Digitale Marketing te gaan volgen aan de Beeckestijn Business School Utrecht. Enkele onderdelen van de opleiding waren: de meetbaarheid van internetmarketing en zoekmachine marketing.

Nadat Boers in oktober vorig jaar het diploma hiervoor behaalde ( als eerste op de Utrechtse Heuvelrug) kan hij al zijn mede winkeliers helpen met het beantwoorden van bovenstaande vragen. Boers: ,,Voor de zelfstandige winkeliers blijft als eerste de kracht in de winkel zelf, maar internet kan uitstekend als aanvulling dienen. De krant, de radio, de winkel en internet kunnen uitstekend met elkaar verweven worden in plaats van dat het losse elementen blijven.’’ Iedere detaillist kan bij hem terecht voor advies of vrijblijvende kennismaking. Ook gaat binnenkort een eigen site online en is hij een digitale kopgroep gestart. Dit is een club enthousiaste winkeliers die een grote belangstelling hebben voor digitale marketing. Het uitwisselen van kennis en helpen met het oplossen van problemen, dat is het doel hiervan. Geïnteresseerde detaillisten kunnen zich hiervoor aanmelden er is nog ruimschoots plaats. Vier tot zes keer per jaar komt men bij elkaar. Mark Boers Retail Marketing, tel. 06-20753320 of via marc.boers@planet.nl.

advertentie
advertentie