Peuters terug bij Hoog Moersbergen

29 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Wilma Monincx, directeur van CBS Hoog Moersbergen, is zeer positief over de nieuwe opvangvoorzieningen bij de school. ,,Het doet denken aan het concept van een ‘brede school’: peuteropvang, basisschool en voor- en naschoolse opvang op één locatie. Dat is handig voor ouders met kinderen in verschillende leeftijden.” De ‘BSO kinderen’ hebben er ook baat bij: ze hoeven niet meer met busjes naar een andere locatie toe. Monincx: ,,Ik vind het belangrijk maar ook fijn dat de school deze ontwikkeling doormaakt. De samenwerking met het SKDD, de Blokkendoos en de BSO is erg goed.”

DOORN - Peuterspeelzaal ‘De Blokkendoos’ is na ruim 2,5 jaar terug bij basisschool Hoog Moersbergen. De peuterspeelzaal is inmiddels onderdeel geworden van Stichting Kinderopvang Driebergen/Doorn (SKDD). Heel efficiënt, want de ruimte waar ’s ochtends peuters spelen, wordt ’s middags voor de buitenschoolse opvang (BSO) gebruikt.

door Gizella Komondy

Juf Shakti Birdja is ook blij dat de peuterspeelzaal na alle omzwervingen terug is op een vaste plek.,,De peuterspeelzaal hoort een beetje bij Hoog Moersbergen. Het was 25 jaar dé peuterspeelzaal van Doorn Noord.” Over het samengaan met het SKDD zegt zij: ,,De grotere organisatie geeft ons nieuwe mogelijkheden. Zo gaan we dit jaar twee uitjes doen met de peuters. We gaan lammetjes kijken in maart en gaan in juli naar boerderij ‘De Boterbloem’ in Leersum. Heel leuk en educatief.”

Ook coördinator bij de BSO, Olga de Gooyer, is tevreden. Ze vindt de nieuwe lokatie fijn en praktisch. ,,Ik kan nieuwe kinderen zelf bij Hoog Moersbergen ophalen, heb meer contact met de leerkrachten en de jongere kinderen vinden het speelgoed van de peuterspeelzaal heel leuk.”

Peuterspeelzaal de Blokkendoos was ooit opgezet door Hoog Moersbergen. Bijna 3 jaar geleden kwam het voortbestaan van peuterspeelzaal in gevaar toen de basisschool ging fuseren. Peuteropvang was geen kernactiviteit van de nieuwe organisatie en daarnaast had de school wegens het groeiende leerlingenaantal extra ruimte nodig. De peuters moesten op zoek naar een nieuwe locatie. Afgelopen tijd was de speelzaal ondergebracht in verzorgingtehuis Oranjestein en later in het noodgebouw aan de Van Bennekomweg.

advertentie
advertentie