Leuke cursussen voor kinderen

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het onderwerp is vrij. Het kan zijn de eigen knuffel of een robot, maar ook een sprookjeskasteel of een draak.

Teken of kleur je eigen knuffel bij Open atelier AMERONGEN - Bij het Open Atelier Amerongen starten in de komende maanden diverse cursussen en workshops speciaal geschikt voor kinderen. De vier lessen Fantastisch tekenen en schilderen o.l.v. Anne Jitske Salverda is reeds gestart en vervolgt elke dinsdag (om de week) van 16.00 tot 17.30 uur. In deze cursus wordt ontdekt wat er allemaal gemaakt kan worden met potlood en krijt, inkt en verf.

Annemiek van Lier leert in vijf middagen Een sprookjesachtig kunstboek te maken met gedroogde bloemblaadjes en potloodtekeningen of schilderingen van waterverf.

De eerste cursus begint op 14 januari en is daarna alle woensdagen om de week van 14.00 tot 15.30 uur.

De cursus Schatgraven met speksteen wordt door Aleid Laan gegeven op zaterdag 7 februari van 13.00 tot 17.00 uur. Elke steen verbergt in zijn donkere binnenste de prachtigste vormen. Als een echte schatgraver kan met rasp en vijl fantastische vormen te voorschijn worden getoverd.

Jasione van Esch leert te Tekenen zoals kunstenaars doen in zes workshops te beginnen op 12 februari, daarna elke donderdag om de week van 16.00 tot 17.30 uur.

Er wordt gewerkt met verschillende materialen, zoals conté, ecoline, houtskool, inkt en verf.

Daarmee kunnen met dikke verf gemaakte landschappen worden geschilderd als Van Gogh deed, lachende gezichten getekend op Rembrandt manier of stripfiguren zoals bij Carfield. Het volledige programmaoverzicht is verkrijgbaar in diverse winkels, de bibliotheek, bij de artsen en diverse scholen. Verdere informatie op www.skiam.nl of via openatelier@skiam.nl. Telefonisch 0343 450459.

advertentie
advertentie