Remise tussen ADC-dammers Wim Putman en Jaap van Laar

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - ADC-dammers Wim Putman en Jaap van Laar namen het afgelopen week tegen elkaar op in de onderlinge competitie. Nadat alle voetangels en klemmen waren omzeild en doorzien werd tot remise besloten.

Daarnaast werden er wedstrijden gespeeld in de nacompetitie. Wim van Stempvoort verloor van Aart Kleinveld. Eerstgenoemde kwam in het centrum vast te staan. Kleinveld profiteerde door twee schijven te geven, er drie naar dam te slaan en in de naslag nog eens drie schijven te veroveren. Evert Wiggemansen speelde tegen Arie van der Grift en won deze partij. Wiggemansen pakte ten koste van een schijf achterstand een dam, deze werd er weer door Van der Grift afgehaald, maar dat betekende dat Wiggemansen vrij kon doorlopen naar dam. Zodoende won hij.

Evert van Grondelle kwam in zijn partij tegen Mees van der Grift een schijf voor. Dit was de voorpost van Van der Grift, die overbleef na een slagenwisseling. Door slim en taai verdedigen kon Van der Grift toch nog remise maken.

Bij de competitie Sneldammen gaat Evert van Grondelle aan de leiding. Na zeven wedstrijden heeft hij elf punten. A. van de Grift staat met Jaap van Laar tweede.

advertentie
advertentie