Mountainbikers steken handen uit de mouwen in hun bos

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Na een actie van het Heuvelrugberaad, een commissie binnen de Nederlandse ToerfietsUnie van fietsportverenigingen op en rond de Utrechtse Heuvelrug, hebben zich in twee maanden tijd ruim honderd mountainbikers gemeld om als vrijwilliger een dag lang de handen uit de mouwen te steken en Staatsbosbeheer te helpen bij het onderhoud van het terrein.

LEERSUM/AMERONGEN - Ruim honderd mountainbikers gaan zaterdag 17 januari aan de slag. Om in de bossen rond Amerongen en Leersum gaan ze actief werken aan het onderhoud van hun mountainbikeroutes en het terrein.

De door mountainbikers gebruikte paden zullen tot een hoogte van drie meter en over een breedte van eveneens drie meter vrijgemaakt worden van overhangende takken, bomen en struiken.

Het motto van deze eerste en groot opgezette boswerkdag is ‘Doe eens wat voor het BOS….en voor de boswachter.’ Door middel van deze werkdag laten de mountainbikers zien dat zij er iets voor over hebben om te kunnen blijven genieten van de natuur op de Heuvelrug.

advertentie
advertentie