Uitreiking Andriespenningen

8 januari 2009 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Tijdens de jaarlijkse ‘vrijwilligersavond’ – op 3 januari – van de rooms-katholieke St. Andriesparochie werden twee Andriespenningen uitgereikt. De parochie is in toenemende mate afhankelijk van vrijwilligers. Dit vraagt van het bestuur een goed beleid ten aanzien van die vrijwilligers. Eén beleidsinstrument is, sinds al weer een flink aantal jaren, de Andriespenning. Dit is een eigen onderscheiding van de Andriesparochie waardoor zij blijk geeft van haar waardering voor het door een parochiaan verrichte vrijwilligerswerk. Bij de uitreiking ontvangt de begunstigde de Andriespenning, een daaraan verbonden draagmedaille en een oorkonde met motivatie.

Frans Groot, bestuursvoorzitter, roemde Annie Roeterink die volgens hem “al sinds 100 jaar vóór Christus” lid is van het kerkkoor, bestuurswerk heeft gedaan voor dat koor, lid was van de werkgroep liturgie, en actief was t.b.v. redactie en verspreiding van het maandelijkse parochieblad. De oorkonde vermeldt: ‘Als blijk van grote waardering voor uw jarenlange inzet voor de parochie waaronder uw werkzaamheden als lid van de liturgische werkgroep, lid van het gemengde koor en lid van de redactie en verspreiding werkgroep van het parochieblad Ruggespraak.’

Ook Bart van Soest kreeg lovende woorden van Frans Groot: hij was meer dan 20 jaar lekenvoorganger en al 25 jaar lector. Bovendien is hij de anumator van de meditatiegroep en, sinds 5 jaar, registrateur van de kerkbijdragen. Op zijn oorkonde werd daarvoor grote waardering uitgesproken.

advertentie
advertentie