Barbara Brouwer (links onder) viert het landskampioenschap met TOP/SolarCompleet
Barbara Brouwer (links onder) viert het landskampioenschap met TOP/SolarCompleet Gertrude de Vries/Korfbalfoto.nl

Korfbal: Barbara Brouwer met TOP/SolarCompleet landskampioen.

9 april 2018 om 13:20 Sport/sport Deel je nieuws

In een bijna uitverkochte Ziggodome (11.000 toeschouwers) in Amsterdam verdedigde TOP/SolarCompleet uit Sassenheim met de Doornse Barbara Brouwer de titel om het landskampioenschap korfbal. In de finale tegen met als geheel onverwachte tegenstander Fortuna/Delta Logistiek uit Delft werd geschiedenis geschreven, want TOP won met 20-24, prolongeerde hiermee de landstitel en is hiermee de eerste ploeg in de Korfbal League die dat driemaal op rij doet.

In alweer de vijfde finale op rij leek prolongatie van de titel zeer voor de hand liggend. TOP was immers huizenhoog favoriet nadat het in de playoff’s relatief gemakkelijk Blauw Wit had verslagen in de best of three. TOP had daar slechts twee wedstrijden voor nodig gehad. Daarnaast was de tegenstander Fortuna, in de reguliere competitie als vierde geëindigd, een ploeg waarvan al vaak was gewonnen. Echter, de manier waarop Fortuna deze finale had bereikt was opmerkelijk, want in de playoff’s had Fortuna heel verrassend de nummer 1 in de competitie PKC twee keer verslagen.

Het was TOP dat vanaf het begin het spel maakte en ook al snel op een 0-5 voorsprong kwam. Bij 4-9 nam Fortuna een time-out en uit de statistieken bleek het grote verschil in afronding: TOP 33% tegenover Fortuna 13%. De time-out had geen effect, want het was Barbara Brouwer die de bal vervolgens binnenschoot. Fortuna kroop in de laatste minuten voor rust iets dichterbij en met 8-12 gingen beide ploegen rusten.

Na rust was de eerste goal voor Fortuna, maar deze werd gelijk gepareerd door Brouwer. Echt spannend werd het niet meer, alhoewel Fortuna bij 12-13 nog dichtbij kwam. De time-out van TOP was nuttig, want gelijk daarna schakelde de ploeg over naar een hogere versnelling en sloeg het definitieve gat met vooral veel damesgoals. Met een 20-24 eindstand barstte het feest los en werd het derde landskampioenschap op rij gevierd.

 

advertentie
advertentie