Opening Wmo-loket Doorn

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op 5 januari opent de gemeente Utrechtse Heuvelrug een Wmo-loket. Dit loket is gevestigd in de Gemeentewinkel van Cultuurhuis Pléiade in Doorn. Het loket wordt het centrale aanspreekpunt voor het aanvragen en verstrekken van algemene informatie over individuele voorzieningen zoals hulp bij het huishouden, woningaanpassingen en hulpmiddelen. Het grote voordeel van het nieuwe loket is dat inwoners nu op één centraal punt hun aanvraag kunnen doen, zonder dat zij zelf diverse instellingen moeten benaderen om hun voorzieningen verstrekt te krijgen.

De medewerkers van het Wmo-loket coördineren de volledige aanvraag. Een van de medewerkers van het Wmo-loket neemt de aanvraag in ontvangst en zal wanneer men nog vragen heeft deze beantwoorden. Hij/zij blijft het aanspreekpunt tijdens de behandeling van de aanvraag. Alle nodige contacten rond de aanvraag, bijvoorbeeld de indicatiestelling, worden ook door de contactpersoon verzorgd.

De openingstijden van het Wmo-loket zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur. Daarnaast telefonisch, T 56 56 10 (maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur en van 13.30-16.00 uur) of per e-mail: wmoloket@heuvelrug.nl .

De informatiepunten Welzijn Zorg en Wonen van de welzijnsstichtingen in Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn blijven bestaan. Zij onderscheiden zich van het Wmo-loket in de Gemeentewinkel doordat zij voornamelijk gericht zijn op het geven van informatie over de individuele voorzieningen en welzijnsactiviteiten.

advertentie
advertentie