Vijf keer eerste

4 december 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het dak vloog er bijna af van het muziekcentrum van Eendracht Maakt Macht (EMM) aan de MC. Verloopweg. Wat ‘eendracht’ niet allemaal kan doen. Dat werd afgelopen zaterdag weer eens duidelijk. Zowel de harmonie als de majorettes werden nummer één van Nederland.

door Marjan van den Dorpe

De harmonie van EMM deed mee aan het concert concours in Valkenswaard. Ze kwamen uit in de vierde divisie en het werd al snel heel erg duidelijk dat men absoluut niet om EEM heen kon. De harmonie moest twee nummers spelen met n verplicht nummer: lvamar Ouverture. De jury gaf hiervoor 82,6 punten. Het vrije werk bestond uit het nummer Lord Tullamore en dit werd gehonoreerd met 81,5 punten,bijzonder hoge scores. Het gemiddelde kwam hierdoor uit op een score van 82.09. Dat bleek ruim voldoende voor de eerste prijs. De leden van de harmonie kregen tevens de complimenten van de jury voor de muzikale uitvoering. Een fantastisch resultaat, niet in de laatste plaats voor Sandra van Luijtenaar, de dirigente. Linda van der Meij, vice-voorzitter van EMM: ,,In september van dit jaar zijn we pas met het instuderen van deze twee nummers begonnen. Het is dus een grandioos resultaat. Ook bleken we de beste score te hebben.” Ook het majorettekorps maakte indruk door zaterdag in de Rijnhal met hun drie shows de eerste prijs te behalen. De punten hiervoor waren achtereenvolgend: 80,05/ 81,38 en 82,18. Een fantastische score.

Alsof dit alles nog niet genoeg was, werd Melissa van der Meijden uitgroepen tot Miss Majorette jeugd 2008. Melissa: ,,Zeven jaar geleden ben ik bij het majorettekorps van EMM gekomen. Ik ben nu 15 en sinds twee jaar hoofd majorette. Ik ben nu Miss Majorette van Nederland.”

Uiteraard werd er die avond nog vrolijk muziek gemaakt en gefeest! En zoals de voorzitter het die avond treffend verwoorde: ,,Deze dag kan niet meer stuk!”

advertentie
advertentie