Uitverkochte Cantina bij concert

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

Het duo Aqua Azul (blauw water) bestaande uit singer/songwriter Maybelline Broekhuijsen en jazz-pianist Thijmen Vonk uit Wijk bij Duurstede speelden zwoele Braziliaanse muziek. Zij spelen meest eigen composities geschreven in de Braziliaans-Portugese taal, een taal die erg goed past bij de warme stem van Broekhuijsen. Vanaf de eerste song had het duo het publiek volledig in zijn greep en zorgde ervoor dat de toeschouwers zich deze middag even in Brazilië waanden. Ook de solo optredens van Vonk waarbij hij de echte blues liet horen, vielen bij de toeschouwers in de smaak getuige het applaus. In de pauze had restaurant De Gulle Griet uit Leersum een compleet tapa’s buffet verzorgd. De Cantina leent zich uitstekend voor dit soort intieme optredens en ook de akoestiek is prima volgens reacties van bezoekers. Opvallend deze middag was dat er weinig bezoekers uit Doorn aanwezig waren, de meesten kwamen uit Wijk bij Duurstede de thuishaven van Aqua Azul, uit de andere kernen en zelfs uit Den Haag was men op dit sfeervolle optreden afgekomen.

Braziliaanse klanken en tapa’s DOORN - In de Cantina in het Cultuurhuis vond afgelopen zondagmiddag voor de eerste keer een optreden plaats. De organisatie had niet verwacht dat er zoveel belangstelling zou zijn dat de ruimte met circa zestig plaatsen in de voorverkoop al volledig uitverkocht was.

door Rob Verbraak

Het volgende zondagmiddag concert in de Cantina is op 7 december aanvang 14.30 uur dan treedt de groep Tender Blue op met romantische liedjes, lounge en chili muziek met een pinchos buffet. Ook zijn er in de maand december nog twee optredens gepland in de grote zaal, vrijdag 12 december komt Vincent Bijloo aanvang 20.15 uur en op 19 december aanvang 20.15 uur is er een optreden van duo Sans Souci met hun repertoire van klassieke- en salonmuziek.

Singer/songwriter Maybelline Broekhuijsen vermaakte het publiek met haar warme stem.

advertentie
advertentie