Afscheid van doktersassistente

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

In 1985 begon Gré Tas in de praktijk van Walenkamp. Haar dochter was toen 11 jaar en vroeg waarom zij niet werkte. Bijna alle moeders werkten en Gré Tas was altijd thuis voor haar dochter. Voodat ze moeder werd heeft ze allerlei werk gedaan: bij een uitgeverij, secretaressewerk, etc. Nu werd het ook weer tijd voor een nieuwe baan.

Betrokken Gré Tas gaat met pensioen AMERONGEN - Na 23 jaar neemt Gré Tas op 28 november afscheid van de huisartsenpraktijk van Gabriël Schiebroek. Zij heeft dan elf en een half jaar bij Dokter Walenkamp en op de kop af elf en een half jaar bij Schiebroek gewerkt. Er is voor patiënten en andere betrokkenen gelegenheid om afscheid te nemen op vrijdag 28 november van 16.00 uur tot 18.00 uur in de Stallerij van Herberg den Rooden Leeuw te Amerongen, .

door Linda Dijkstra

Bij Walenkamp heeft ze het vak van doktersassistente in de praktijk geleerd. Wel heeft ze nog een LOI-cursus doorgelezen, maar verder leerde ze het injecteren, wondverzorgen en verbinden aldoende en van de huisarts. Ze heeft goede herinneringen aan die jaren.

Bij Schiebroek voelde ze zich erg thuis in de praktijk en bij het gezin. Ze genoot ervan om de kinderen te zien opgroeien. Toen de kinderen klein waren werden ze nog wel eens in de maxi cosie bij haar neer gezet. Ze vond het fijn dat er altijd tijd was voor persoonlijk contact met Schiebroek en zijn gezin.

De doktersassistente werkte tot 2 jaar geleden 5 ochtenden. Zo wist ze alles van de patiënten en voelde ze zich altijd erg betrokken bij de mensen. Patiënten maakten graag een praatje met haar. Soms vertelden ze haar wel eens iets wat ze aan de dokter niet durfden te vertellen. Tas haalde ze dan over om het ook aan de dokter te vertellen. Vooral de band die er was tusen haar en de patiënten maakte het werk voor haar zo prettig. Vaak kwam Tas even in de wachtkamer om een praatje met de patienten te maken. ,,In de begintijd was er een kaartenbak met alle gegevens van de patiënten en recepten werden met de hand geschreven. De computer heeft het werk een stuk makkelijker gemaakt.” In april van dit jaar is in de praktijk gestart met een nieuw computersysteem. Dit was voor Tas ook een reden om nog niet te stoppen met werken, want dit systeem wide ze zich ook graag eigen maken. Het is steeds drukker geworden door uitbreiding van de werkzaamheden en er zijn veel meer patiënten bij gekomen. Vroeger was er maar één telefoon. Nu zijn er drie telefoonlijnen en Tas maakte er altijd een sport van om de telefoon zo snel mogelijk op te nemen, want mensen lang laten wachten vond ze geen goede service. Tas heeft het werk heel lang alleen gedaan. Nu zijn er twee parttime doktersassistentes en een praktijkondersteunster.

Hanneke Beelen gaat Gré Tas vervangen. Tijdens de afscheidsreceptie is er gelegenheid om met haar kennis te maken.Het zal voor de patiënten best moeilijk zijn om volgende week afscheid te nemen. Zij zullen het vertrouwde gezicht bij Schiebroek missen. Ook voor de doktersassistente zal het wennen zijn, na zo´n lange periode, om met pensioen te gaan. Zij zal de mensen ook missen, maar heeft goede plannen om actief bezig te blijven.

advertentie
advertentie