Afsluiting Nederland leest

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

Deze slotavond was georganiseerd door de Regiobibliotheek Zuid Oost Nederland (Z.O.U.T.). De zaal was gevuld met een zeventigtal belangstellenden er moesten zelfs nog stoelen worden bij geschoven zo groot was de opkomst. Kirsten Benschop (39) uit Veenendaal actrice en part time medewerkster bij de regio bibliotheek in Amerongen, die de monoloog uitvoerde, nam de toeschouwers mee op een reis door het boek heen. Alle personages die in het boek voorkomen Laura, Sylvia en Alfred werden door Benschop neergezet. ,,Zelf heb ik het boek deze zomer voor het eerst gelezen, heb toen een script gemaakt en vanavond is de zevende uitvoering. Tot nu toe heb ik alleen maar lovende reacties gehad.” vertelt Benschop voorafgaande aan de voorstelling.

Twee vrouwen van Harry Mulisch DOORN - Nederland leest. Voor de derde maal. En dit jaar leest Nederland massaal Twee vrouwen van Harry Mulisch. Heel Nederland leest dus een en hetzelfde boek, in alle openbare bibliotheken lagen exemplaren van dit boek voor de leden klaar. In het Cultuurhuis vond afgelopen dinsdag de afsluiting plaats met de opvoering van dit boek in de vorm van een monoloog.

door Rob Verbraak

,,Het boek heb ik al verschillende keren gelezen, nu krijg ik de gelegenheid het in theatervorm te zien. Een ander groot voordeel is dat het in mijn eigen woonplaats is en ik er niet voor naar Utrecht hoef te gaan.” aldus Bep Peeman een van de toeschouwers. Na afloop van de uitvoering waren er alleen maar positieve reacties te horen na een korte pauze werd er vervolgens onder leiding van Mariette Mathijsen recensent van het NRC uitgebreid nagepraat over de inhoud van het boek omdat veel elementen in Twee vrouwen zich lenen voor discussie of gesprek.

advertentie
advertentie