Stinzenplanten en heemtuinen

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - De vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk houdt op 13 november om 20.00 uur een lezing over stinzenplanten en heemtuinen in de bibliotheek in De Twee Marken in Maarn.

Jos Ketelaar zal deze avond een diapresentatie verzorgen over de vele stinzenplanten die vanaf de Gouden Eeuw naar ons land zijn gehaald. Deze planten uit verre streken kwamen terecht op de stinzen in Friesland, maar ook op borgen in Groningen, havezaten in Drenthe en Overijssel en buitenplaatsen langs de Utrechtse Vecht. Vele stinzenplanten zoals bijvoorbeeld bostulp, holwortel en lenteklokje (Leucojum vernum, zie de foto) zullen de revue passeren. Ook geeft de spreker advies over de wijze waarop deze planten een plekje in de tuin kunnen krijgen. Sinds 1977 is Jos Ketelaar bezig in de natuur met fotografie en de bestudering van planten, in het bijzonder stinzenplanten, orchideeën, tuinplanten en paddenstoelen. Als bestuurslid en adviseur is hij betrokken bij de botanische tuin Dr. Costerus (zie ook: www.costerustuin.nl) in Hilversum.

De kosten zijn € 1,50 voor leden van MMN en/of de Openbare Bibliotheek, € 3,- voor niet leden. Opgeven kan bij Jeltje Bijleveld, telefoon 0343-442203. Dit is de laatste activiteit voor dit jaar. Op 17 januari staat een co-productie met Maarn Wijzer op het programma.

Ophalen Oud Papier

MAARN - Zaterdag kunnen de inwoners van Maarn voor het eerst hun nieuwe papierkliko aan de weg plaatsen. Klein Maar Dapper zal dan langskomen om het oud papier op te halen. Samen met Wethouder Robbert Waltmann wordt de eerste kliko geleegd.

advertentie
advertentie