Meidenclub haalt geld op

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

Na maanden lang met z’n vieren allerlei klusjes opgeknapt te hebben werd er afgelopen maandagmiddag een bedrag van tachtig euro aan Ada Huis van de dierenambulance overhandigd.

Spontane actie voor dieren- ambulance DOORN - Vier tienjarige meisjes richtten voor de zomervakantie de Red De Dierenclub op en besloten geld op te halen voor een goed doel. Een soort heitje voor een karweitje. Bij de dierenarts zag één van hen een busje staan ten bate van de dierenambulance en het doel was gevonden.

door Marjan van den Dorpe

Suzanne Barnasconi, Laurien Vos, Fabiënne Waanders en Lotte de Klerk zo heten de leden van R.D.D. Suzanne:,, Toen we het onze ouders vroegen waren ze eerst niet echt enthousiast maar toen we vertelden dat het voor de dieren was mochten we het wel doen.”

En ze gingen op pad. Huis aan huis werd er gevraagd of ze voor geld klusjes mochten opknappen. Soms leverde dat een klein, maar vaak ook een iets groter bedrag op. Lotte:,, We hebben van alles gedaan. Auto wassen, de hond uitlaten of blad van het pad vegen. Dat was best wel zwaar werk.”

Dat de dames hun werk serieus opvatten mag blijken uit het oprichten van een eigen clubhuis, het maken van naamplaatjes en posters. Toen het bedrag van tachtig euro bereikt was belden ze naar de dierenambulance. Ada Huis: ,,We vonden het zo’n ontzettend leuk idee dat we besloten het bedrag met de ambulance bij hen thuis te komen ophalen. Als een soort beloning.” Dat viel in de smaak. De vier kregen een privé rondleiding. Het bedrag werd officieel overhandigd. Ada Huis:,,Onze medewerkers zouden heel graag een T-shirt met lange mouwen hebben. En dankzij deze actie kan dat.”

advertentie
advertentie